- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Χρήστος Τίτας: Με υπερηφάνεια και συγκίνηση παρακολουθήσαμε την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,

Το ταξίδι για το Πεκίνο άρχισε η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που άναψε στην Αρχαία Ολυμπία την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου.

Η Φλόγα παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, στον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής, τον Αντιπρόεδρο Υu Zaiqing για να ταξιδέψει στην κινεζική πρωτεύουσα αεροπορικώς.

Με υπερηφάνεια και συγκίνηση παρακολουθήσαμε την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η οποία προσωπικά μου προξενεί διπλή χαρά. Ως Έλληνας, χαίρομαι που η παγκόσμια Ολυμπιακή και αθλητική οικογένεια σκύβει με σεβασμό πάνω στην Αρχαία Ολυμπία. Ως δάσκαλος χαίρομαι επειδή η αθλήτριά μου και αθλήτρια του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας, Παρασκευή Λαδοπούλου, μας γέμισε όλους με υπερηφάνεια και ρίγη συγκίνησης με την παρουσία της στην τιμητική θέση της τελευταίας λαμπαδηδρόμου στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου 2022. Προσωπικά πιστεύω πως το να συμμετάσχει κάποιος σε μια διοργάνωση αποτελεί μοναδική εμπειρία, πόσω μάλλον να πρωτεύσει ή να τον επιλέξουν με βάση την προσωπικότητά του και τις εξαιρετικές αθλητικές του επιδόσεις. Όταν μάλιστα αυτός που σε επιλέγει βάζει πολλαπλά φίλτρα επιλογής και είναι η Ελληνική Πολιτεία δια μέσου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τότε η τιμή είναι η ύψιστη. Η Παρασκευή Λαδοπούλου από σήμερα κατακτά την κοινή γνώμη, κυρίως ως αγωνίστρια ζωής, τρυφερή μητέρα κι ένας δοτικός άνθρωπος, που σίγουρα θα εμπνεύσει τους μικρότερους αθλητές στην μετέπειτα πορεία της ζωής τους. Στηρίζουμε τους νέους αθλητές! Στηρίζουμε την Ελλάδα!

 Φλώρινα 20-10-2021

 Χρήστος Τίτας

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΔΩ