- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δημοτική Παράταξη Ενότητα-Συνεργασία: «Συνέντευξη τύπου Δημάρχου – Τίποτα καινούργιο, τίποτα ουσιαστικό»

Η συνέντευξη του Δημάρχου Φλώρινας δεν ήταν τίποτα άλλο από μία αποτυχημένη προσπάθεια να καθησυχάσει τους κατοίκους της Φλώρινας για την προβληματική υδροδότηση της Φλώρινας και να κατευνάσει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση.

Δεν μας είπε τίποτα καινούργιο, πλην του πληθυσμού της Φλώρινας, για τον οποίο μάθαμε στα πλαίσια της ειλικρίνειας στις σχέσεις του με τους δημότες, ότι ήταν 5-6 χιλιάδες.  Όφειλε όμως να γνωρίζει ότι ο πληθυσμός της Φλώρινας δεν ήταν 5 χιλιάδες ούτε κατά την απελευθέρωση το 1912. Όφειλε να γνωρίζει ότι ποτέ δεν συνέβη απρόβλεπτη αύξηση πληθυσμού. Κατά την απογραφή του 1991 12.500 κάτοικοι, 15.000 το 2001, 17.500 το 2011. Σε βάθος 30 ετών συντελέστηκε μία λογική και σταδιακή αύξηση. Όφειλε να γνωρίζει, γιατί δεν προέρχεται από παρθενογένεση, όπως εμμέσως προσπαθεί να μας πείσει. Αντιδήμαρχος Φλώρινας την περίοδο 2003-2006, περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας την περίοδο 2010-2014.

Όσον αφορά την ουσία τίποτα.

Αναφέρθηκε στο διϋλιστήριο λέγοντας όταν μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών το χρονοδιάγραμμα κατασκευής είναι 25 μήνες. Κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση γιατί είναι κοινό μυστικό η καθυστέρηση των έργων. Δεν απάντησε τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα των 3-4-ετών. Δεν πρότεινε καμία λύση και έτσι το πρόβλημα θα σέρνεται για πολλά χρόνια ακόμα. Δεν έδωσε καμία προσωρινή λύση.

Αναφέρθηκε σε μειώσεις των λογαριασμών. Μικρές ή μεγάλες τις παρέπεμψε στο μέλλον. Καμία άμεση αντίδραση.

Δεν αναφέρθηκε στις ζημίες και καταστροφές που υπέστησαν οικιακές συσκευές και εγκαταστάσεις.

Δυστυχώς το πρόβλημα θα διαιωνίζεται. Η συγγνώμη δεν αρκεί ως έκφραση. Η ειλικρινής συγγνώμη είναι έμπρακτη.

Ας αναζητήσει επιτέλους λύσεις. Ας συζητήσει το πρόβλημα. Γιατί άραγε δεν μπορεί να είναι εφικτή η τοποθέτηση 1-2 δεξαμενών που θα «κουμπώσουν» στην ήδη υπάρχουσα του παλιού υδραγωγείου για μεγαλύτερη αποθήκευση υδάτων τώρα που το νερό με τις βροχές και τα χιόνια αργότερα είναι άφθονο; Γιατί δεν εξειδικεύει το ακριβές ποσοστό της διαρροής του νερού εντός του δικτύου, ώστε να προχωρήσει σε αντικατάσταση των παλιών σωληνώσεων;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι  επιτέλους θα κυριαρχήσει η λογική όσο και αν τέτοιες ανούσιες συνεντεύξεις προμηνύουν το αντίθετο.

 

Από το Γραφείο Τύπου