- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επιτυχημένοι οι διασυλλογικοί αγώνες ορεινής ποδηλασίας Drosopigi Race Marathon (pics)

Μέσα σε μια πανδαισία φθινοπωρινών χρωμάτων αλλά και καιρικών συνθηκών με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 12C, ψιλόβροχο και ομίχλη πάνω από τα 1000m πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στην Δροσοπηγή και για 10η συνεχόμενη χρονιά το Drosopigi Race Mountain Bike Marathon.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στην περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες – ανάγκασαν τους διοργανωτές – Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας, Δήμος Φλώρινας και Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – να τροποποιήσουν την αρχική διαδρομή των 49,2km και 2467m υψομετρικής ανάβασης μόλις 5ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα.

Τα 36,5km (1446m υψομετρικής ανάβασης) της νέας διαδρομής – που διέσχισαν τους ορεινούς όγκους του Βιτσίου αναδεικνύοντας την Μαρτυρική Παλαιά Δροσοπηγή, το Φράγμα της Τριανταφυλλιάς και τα μονοπάτια της Ελατιάς – ήταν αρκετά απαιτητικά ακόμα και για τον πρωταθλητή Μακεδονίας-Θράκης Πούλιο Πρόδρομο (Μαχητής Σερρών) ο οποίος τερμάτισε σε 2.30.25. Δεύτερος τερμάτισε ο Φλωρινιώτης Τασόπουλος Βαγγέλης (Βέλος Θεσσαλονίκης) και τρίτος ο Alexander Samodurov (ΠΑΟΚ).

Σκληρός και εξαιρετικά απαιτητικός ήταν ο αγώνας και για τις πιο μικρές κατηγορίες των παίδων (21km) και παμπαίδων (19km). Στους παίδες, ο Αλαμανιώτης Μάνος (Μαχητές Πεύκων Θες/νικης) επικράτησε του Γιώργου Γκαλίπη (Αερωπός Έδεσσας) με τρίτο τον Γιάννη Παπαδόπουλο (Αερωπός Έδεσσας), ενώ στους παμπαίδες σχεδόν στον τερματισμό ο Βαρελάς Θόδωρος (Αερωπός) κατέκτησε την πρώτη θέση με δεύτερο τον Μάριο Καραβασίλογλου (ΣΟΧ Φλώρινας) και τρίτο τον εξαιρετικό Γιάννη Μούτσιο (ΣΟΧ Φλώρινας).

Αν και λόγω του κακού καιρού οι συμμετοχές δεν ξεπέρασαν τις 50, η συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών από τα δεκαπέντε σωματεία της περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης προσέδωσαν υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και επιβεβαίωσαν ότι ο αγώνας αποτελεί έναν αγαπημένο θεσμό για τους αθλητές στην Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα του αγώνα για τον Σ.Ο.Χ.

Παμπαίδες Μάριος Καραβασίλογου 2ος , Μούσιος Ιωάννης 3ος

Παίδες / Κορασίδες – Νικολαίδης Θάνος DNF/ Γεωργία Δούκα 8η.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο www.drosopigirace.gr/?page_id=273

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Χ. συγχαίρει θερμά όλους τους γονείς και μέλη του Συλλόγου για την τεράστια βοήθεια στην διοργάνωση ενός υποδειγματικού αγώνα, και κυρίως στην τεράστια προσπάθεια που χρειάστηκε για την αποκατάσταση των μονοπατιών της διαδρομής από τα πεσμένα δέντρα και κλαδιά μετά την πρόωρη χιονόπτωση την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης ευχαριστεί θερμά το Εστιατόριο «Ο Κώστας» για την προσφορά της καταπληκτικής παραδοσιακής φασολάδας/τσίπουρο και το αθλητικό finger food σε όλους τους παρευρισκόμενους (αθλητές/συνοδούς).

Ευχαριστεί επίσης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Φλώρινας για την οικονομική υποστήριξη, την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας, όλη την κοινότητα και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δροσοπηγής που συνέβαλαν με τις χορηγίες τους και την προσωπική τους εργασία στην πραγματοποίηση μιας εξαιρετικής διοργάνωσης.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος