- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Οι εμβολιασμοί στο επίκεντρο της επίσκεψης του Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Φλώρινα (video, pics)

Με αφορμή την παρουσία κινητής μονάδα εμβολιασμού σε κοινότητες της Π.Ε. Φλώρινας και με στόχο την αύξηση του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης, στη Φλώρινα βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, οι οποίοι και συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς.

«Η συνεργασία με τους φορείς είναι σημαντική» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, «προκειμένου να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, αλλά και για να πείσουμε τους πολίτες που είναι ακόμα διστακτικοί να εμβολιαστούν».

Ο κ. Μπογιατζίδης από την πλευρά του ανέφερε πως «πάνω από το 97% ων νοσηλευομένων σε κλίνες ΜΕΘ covid είναι ανεμβολίαστοι και πάνω από το 95% σε απλές κλίνες covid είναι επίσης ανεμβολίαστοι» και πρόσθεσε πως «μόνο με τη διαδικασία του εμβολιασμού μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη μέρα».

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό τον κ. Θεμιστοκλέους, με τη συμμετοχή του Μπογιατζίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλειου Αμπα, του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη, εκπροσώπων των Δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας και λοιπών φορέων της Π.Ε. Φλώρινας  (Μονάδων Υγείας, Ιατρικούς, σωμάτων ασφαλείας, της εκκλησίας  κλπ.), κατά την οποία συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και δράσεις για την εντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο κ. Κιοσές αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την επιδημιολογική εικόνας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, την επιτυχή λειτουργία των κινητών μονάδων εμβολιασμού και τις δράσεις που πραγματοποιούνται, με στόχο την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού (covid-19).

O κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε την ανάγκη αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης, αναφέρθηκε στα ποσοστά εμβολιασμού της χώρας και τόνισε την ανάγκη επίτευξης του στόχου του γενικού εμβολιασμού του πληθυσμού σε ποσοστό 70%. Επίσης ανάδειξε την ουσιαστική συμβολή των φορέων προς αυτή τη κατεύθυνση, με παραινέσεις προς τους πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Από την πλευρά του ο κ. Μπογιατζίδης, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της Εθνικής Εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού(covid-19) και στην προσπάθεια διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας όλων υγειονομικών μονάδων. Επιπλέον επισήμανε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και ευχαρίστησε όλους τους υγειονομικούς για την αυταπάρνηση και την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανδημίας.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβαν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση οι οποίοι εξέθεσαν απόψεις και κατέθεσαν προτάσεις γύρω από τον χώρο της υγειονομικής φροντίδας και των εμβολιασμών, ενώ εκφράστηκε η από κοινού πεποίθηση ότι η υγειονομική μάχη θα κερδηθεί.