- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ανακαίνιση σπιτιού: Γιατί τα τετραγωνικά παίζουν ρόλο

Γιατί να ανακαινίσετε το σπίτι σας;

Η απόφαση για την ανακαίνιση του σπιτιού σας μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση. Πρέπει να αποφασίσετε ποιους χώρους του σπιτιού σας θέλετε να ανακαινίσετε, πόσα χρήματα θέλετε να ξοδέψετε, ποια υλικά θέλετε να χρησιμοποιήσετε και πολλά άλλα. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι μια δύσκολη διαδικασία.

Μια μερική ανακαίνιση είναι ένα έργο όπου ένας ιδιοκτήτης σπιτιού κάνει μερικές αναβαθμίσεις – βελτιώσεις στον υπάρχοντα χώρο. Ολική ανακαίνιση είναι όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αλλάζει εντελώς τη διάταξη και τα πάντα στο χώρο.Οι μερικές ανακαινίσεις είναι συχνά φθηνότερες από τις ολικές ανακαινίσεις επειδή δεν απαιτούν τόσες εργασίες οικοδομής.

Τα υπέρ και τα κατά των ολικών ανακαινίσεων έναντι των μερικών ανακαινίσεων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για τις ανακαινίσεις είναι ότι υπάρχουν δύο είδη ανακαινίσεων, η μερική και η ολική – γενική ανακαίνιση. Οι μερικές ανακαινίσεις είναι αυτές που αλλάζετε μόνο τα μέρη του σπιτιού σας που το χρειάζονται. Οι ολικές ανακαινίσεις είναι ακριβώς όπως ακούγονται – μεταμορφώνουν ολόκληρο το σπίτι σας ταυτόχρονα.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα μιας μερικής ανακαίνισης είναι ότι είναι λιγότερο δαπανηρή από τη συνολική. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε όλα τα χρήματα εκ των προτέρων και μετά να περιμένετε να τελειώσει η όλη διαδικασία για να μπορέσετε να απολαύσετε το νέο σας σπίτι.

Αλλά και πάλι, υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα. Όταν ανακαινίζετε μόνο ένα μέρος του σπιτιού σας, όπως μια π.χ. την κουζίνα, τότε δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι όλα τα άλλα θα παραμείνουν ανέπαφα καθώς θα συνεχίζετε εργασίες σε ένα χώρο του σπιτιού για ένα διάστημα.

Τα οφέλη της ανακαίνισης σπιτιού

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια μεγάλη απόφαση και μπορεί να είναι ακριβή. Τα οφέλη της ανακαίνισης σπιτιού αξίζουν την ταλαιπωρία.

Πόσο κοστίζει μια ανακαίνιση ενός διαμερίσματος; Από τι εξαρτάται το κόστος;

Εάν πρόκειται να ανακαινίσετε ένα διαμέρισμα, το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος του διαμερίσματος από τα τετραγωνικά, δηλαδή της οικίας σας και το τι πρέπει να κάνετε. Για παράδειγμα, εάν ο στόχος σας είναι να αυξήσετε το μέγεθος του χώρου διαβίωσής σας, θα κοστίσει περισσότερο από ό,τι αν θέλατε απλώς να αλλάξετε κάποια φωτιστικά ή συσκευές.

Είτε επιλέξετε μερική είτε ολική ανακαίνιση του σπιτιού σας τα τετραγωνικά παίζουν καθοριστικό ρόλο και ευθύνονται για τα εξής:

Στην ουσία, λοιπόν, τα τετραγωνικά καθορίζουν και το κόστος της ανακαίνισης του σπιτιού σας, είτε αυτή αφορά γενική – ολική ανακαίνιση, είτε μερική.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την ανακαίνιση ενός σπιτιού με προϋπολογισμό;

Γενικά, χρειάζονται περίπου έξι εβδομάδες για να ανακαινιστεί ένα οικονομικό σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για έρευνα και προετοιμασία, όπως η λήψη των απαραίτητων αδειών και εκτιμήσεων. Στη συνέχεια, η πραγματική ανακαίνιση μπορεί να διαρκέσει από δύο έως τέσσερις εβδομάδες, ανάλογα με το πόσο εκτεταμένη πρέπει να είναι και εάν χρειάζονται υδραυλικές ή ηλεκτρολογικές εργασίες.

Το κόστος ανακαίνισης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το αν κάνετε όλες τις εργασίες μόνοι σας ή προσλαμβάνετε επαγγελματίες όπως υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους (η πρόσληψη εργολάβων γενικά κοστίζει περισσότερο).

Αποφασίζοντας την καλύτερη στρατηγική ανακαίνισης σπιτιού

Μια ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Συχνά, μένουν με περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Δεν μπορούν να απαντήσουν στην πιο βασική ερώτηση όλων: ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για την ανακαίνιση του σπιτιού μου;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε τους στόχους και τους στόχους σας. Τι προσπαθείτε να πετύχετε ανακαινίζοντας το σπίτι σας; Εάν θέλετε να μειώσετε το μέγεθος, τότε ίσως είναι καλύτερο να προχωρήσετε σε μια μικρή ανακαίνιση που δεν θα απαιτήσει πολλή δουλειά από την πλευρά σας. Ωστόσο, εάν αναζητάτε αύξηση της αξίας του σπιτιού σας, ίσως αξίζει να επενδύσετε σε ορισμένες σημαντικές ανακαινίσεις πριν διαθέσετε το ακίνητό σας στην αγορά.