- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Απάντηση στην Ερώτηση της Π. Πέρκα: «Η Βιομηχανική Περιοχή Φλώρινας σε απαξίωση;»

Απάντηση έλαβε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα, στην ερώτηση της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, την οποία συνυπογράφουν ακόμα 12 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με την απαξίωση της Βιομηχανικής Περιοχής Φλώρινας.

Η κ. Πέρκα και οι συνυπογράφοντες Βουλευτές ανέδειξαν την αναγκαιότητα στήριξης της ΒΙΠΕ Φλώρινας, ώστε να μη παραπέμπει σε έναν εντελώς απαξιωμένο τόπο και ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς στην ικανοποίηση των αιτημάτων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, τη δημιουργία υποδομών και την παροχή κινήτρων για εγκατάσταση νέων με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η απάντηση που δόθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης δεν καλύπτει ούτε δεσμεύεται για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας, παρά μόνο αναφέρεται σε αναπτυξιακούς νόμους και μέτρα που είχαν ληφθεί κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, το γεγονός αυτό -παράλληλα με την αναμονή απάντησης των υπόλοιπων συναρμόδιων Υπουργών- μας οδηγεί στην περαιτέρω διεκδίκηση μέτρων, κονδυλίων και αναπτυξιακών δράσεων για την περιοχή.

 

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

https://bit.ly/3wZvkE0

 

Δείτε εδώ τις απαντήσεις του Υπουργού και των Γ.Γ. του Υπ. Ανάπτυξης:

https://bit.ly/3cuMvUx

 

https://bit.ly/3kNiWlK

 

https://bit.ly/3CslFag

 

https://bit.ly/326U6qt