- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΔΕΕΠ Φλώρινας: «Στην ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία απαντάει με έργα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία»

Η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Φλώρινας, συνεχίζοντας την προσφιλή τακτική της παραπληροφόρησης των συμπατριωτών μας, επέλεξε αυτήν την φορά να στραφεί απέναντι στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη, μίλησε για εθιμοτυπική επίσκεψη που περιορίστηκε στην λήψη των απαραίτητων φωτογραφιών και των εξαγγελιών χωρίς αντίκρισμα. Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Επειδή εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλεκτική μνήμη και προφανώς η αυτοκριτική και η ειλικρίνεια είναι δύο λέξεις που απουσιάζουν από το λεξιλόγιο τους, θα τους υπενθυμίσουμε μερικά εμβληματικά έργα που υλοποιήθηκαν ή δρομολογούνται για την περιοχή μας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόσφατα ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης ανακοίνωσε την ένταξη δύο μελετών για την χρηματοδότηση των αρδευτικών έργων Χειμαδίτιδας και Βεγορίτιδας. Μετά από επίμονες προσπάθειες του κ. βουλευτή και των υπόλοιπων φορέων της αυτοδιοίκησης, ένα έργο που για δεκαετίες αποτελούσε διακαή στόχο των αγροτών της περιοχής Αμυνταίου, παίρνει σάρκα και οστά και θα δώσει νέες προοπτικές στον αγροτικό κόσμο της περιοχής Αμυνταίου. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο.

Ερχόμαστε στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Πρώτη φορά Πρωθυπουργός της χώρας συμμετείχε σε μια μαραθώνια σύσκεψη που κράτησε περισσότερο από 4 ώρες, ακούγοντας όλους τους τοπικούς φορείς σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα που αγγίζει τα 7 δις ευρώ για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στα πλαίσια του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Σ.Δ.Α.Μ.), που θα μετατρέψουν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας σε επενδυτικό πόλο στην μεταλιγνιτική εποχή, δημιουργώντας παράλληλα εκατοντάδες νέες θέσεις.

Στα παραπάνω θα προσθέσουμε ακόμα:

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μια πλειάδα ακόμα έργων, παρεμβάσεων και ενισχύσεων όπως τα προγράμματα εξοικονομώ, το νομοσχέδιο για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, οι ενισχύσεις των κτηνοτρόφων, η στήριξη του αμπελοοινικού τουρισμού (πρόσφατα διοργανώθηκε συνέδριο στο Αμύνταιο με την συμμετοχή υπουργών, στελεχών του ΕΟΤ) κ.α.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας πούμε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι αναζητήσαμε μάταια να βρούμε κάποιο έργο, κάποια πρόταση ή κάποια επένδυση που πραγματοποιήθηκε στα 4,5 χρόνια της κυβέρνησης σας στην Δυτ. Μακεδονία. Δυστυχώς όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε τίποτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το όραμα και το σθένος να σχεδιάσει και να αντιμετωπίσει το τέλος της λιγνιτικής εποχής και το κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου, για τον οποίο γνώριζε ότι το 2021 θα σταματούσε την λειτουργία του. Δεν είχε κανένα σχέδιο για την περιοχή αναγκάζοντας πολλούς νέους μας να μεταναστεύσουν , στερώντας έτσι από την περιοχή το πιο δυναμικό κομμάτι της.

Καλούμε την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντί να αναλώνεται σε ανούσια δελτία τύπου να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να μην μένει ουραγός σε αυτές. Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που σήκωσε την Ελλάδα ψηλά για μισό περίπου αιώνα είναι εδώ και στην νέα εποχή για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να οδηγήσει την χώρα σε μονοπάτια ανάπτυξης και ευημερίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΕΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ