- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δενδροφυτεύσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας (pics)

Δενδροφυτεύσεις στους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου, σε μια συντονισμένη εθελοντική δράση στο πλαίσιο του «Let’s Do It Greece».

Ο Δήμος Φλώρινας συμμετείχε για πρώτη φορά σε μία τόσο σημαντική εθελοντική δράση πανελλήνιας εμβέλειας και μέσω του Γραφείου Εθελοντισμού έδωσε τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να δράσουν και να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Άλλωστε, πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν, πέρα από τον εξωραϊσμό των χώρων, η ενημέρωση των μαθητών στην έννοια και την αξία του εθελοντισμού και η ευαισθητοποίηση τους στα προβλήματα του περιβάλλοντος.

Στη δράση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι που επισκέφτηκαν τις σχολικές μονάδες και συνομίλησαν με τους μαθητές και φύτεψαν μαζί τους τα δενδρύλλια (συνολικά φυτεύτηκαν 62 δαμασκηνιές και μουριές).

Σημαντική, ως προς την υλοποίησης της δράσης, ήταν η συνεισφορά του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργου Λυγούρα, της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κας Ευγενίας Μαρνέρη και των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κας Θεοδώρας Βάσιου και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κας Άννα Σεχίδου.

Ξεχωριστή ήταν και η συμβολή της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, στα πλαίσια της έμπρακτης συνεργασίας του Δήμου Φλώρινας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Οι φοιτήτριες Αμαξοπούλου Βαλεντίνη, Αντωνίου Ιωάννα, Ζήκου Ευαγγελία, Καντάνιου Χρυσάνθη –  Αρχοντία, Παναγιωτοπούλου Τατιάνα, Παράσχου Σταυρούλα, Περάκη Νικολέτα και Χατζηκουτέλη Μαρία, βρέθηκαν στα σχολεία και ενημέρωσαν τους μαθητές για την αξία της δενδροφύτευσης.

Η δράση, συνολικά, έτυχε θερμής υποδοχής από τους μαθητές που συμμετείχαν με ενθουσιασμό και αποτελεί την καλύτερη βάση για ακόμα μεγαλύτερης κλίμακας δράσεις μελλοντικά.