- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Διάλεξη της εικαστικού επιτελέστριας Μαίρης Ζυγούρη στο 3ικαστικό 3ργαστηριο ΤΕΕΤ

Διάλεξη της εικαστικού επιτελέστριας  Μαίρης Ζυγούρη   στο 3ικαστικό 3ργαστήριο  ΤΕΕΤ Σ.Κ.Τ Φλώρινας  Π.Δ.Μ  και στο Α εργαστήριο ΤΕΕΤ Α.Π.Θεσσαλονίκης με θέμα το « «Ιδιοτοπικές (Site-specific) Επιτελεστικές πρακτικές στον Δημόσιο Χώρο. Μεθοδολογίες της Διαδικασίας(in process)»» την Τρίτη 30/11/2021 στις 11.00 πμ.

Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό στην δια ζώσης αίθουσα θεωρητικών του κεντρικού κτηρίου της Σχολής καλών τεχνών Φλώρινας   και εξ αποστάσεως στην Εικονική  Αίθουσα 3  της Σχολής καλών Τεχνών Φλώρινας – Σύνδεσμος : https://zoom.us/my/uowm.eetf3   Meeting ID 680-447-7017

Η Μαίρη Ζυγούρη ερευνά, αναπαριστά και ανασυνθέτει την πολιτική και ποιητική του αρχείου. Οι δημόσιες δράσεις της στο «πεδιο», και οι περφόρμανς της αποτελούν στοχασμούς.Η μνήμη, το τραύμα, τα συστήματα εξουσίας, παρακολούθησης, λογοκρισίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ζώων, είναι ζητήματα που θίγει μέσω της καλλιτεχνικής της γλώσσας. Το έμφυλο σώμα της λειτουργεί ως όχημα και μέσο άρθρωσης πολιτικών και πολιτιστικών εγγραφών.Το συλλογικό σώμα που αποτελείται, από την καλλιτέχνιδα και το κοινό της/συμμετέχοντες είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές σε ένα κοινωνικό, ποιητικό τελετουργικό μεταξύ διαμαρτυρίας, πορείας και ομαδικού παιχνιδιού. Η χρονικότητα και ο τόπος δράσης, που κάθε φορά δρά, καθορίζει και τον χαρακτήρα της Περφόρμανς.(site –specificperformance).

Ο Ιστότοπος της Μαίρη Ζυγούρη σύνδεσμος εδώ

Vimeo κανάλι σύνδεσμος εδώ