- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γ. Αντωνιάδης: Ένταξη των έργων «Μελέτη αρδευτικού δικτύου Βεγορίτιδας» και «Μελέτη αρδευτικού δικτύου Χειμαδίτιδας» στο Πράσινο Ταμείο

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας υπέγραψε την ένταξη για εκπόνηση των δύο μελετών αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου.

Δύο μεγάλα έργα, τα οποία όταν θα ολοκληρωθούν θα αλλάξουν την εικόνα του λεκανοπεδίου Αμυνταίου. Με κοινή προσπάθεια με το Δήμαρχο Αμυνταίου, τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες της Φλώρινας, αλλά και όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμυνταίου, ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη. Μια προσωπική προεκλογική δέσμευση για ένταξη και των δύο αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας, δικαιώνεται.

Από την επόμενη κιόλας μέρα της ανάληψης της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία και της εκλογής μου ως κυβερνητικού βουλευτή του Νομού Φλώρινας, ξεκίνησε ένας αγώνας για την εξεύρεση των 6 εκ ευρώ για την εκπόνηση των δύο μελετών. Σήμερα, εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί οι κόποι δύο χρόνων στέφτηκαν με επιτυχία.

Χαιρετίζω λοιπόν την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, γιατί ικανοποίησαν άλλο ένα αίτημα του φλωρινιώτικου λαού και δικαίωσαν όραμα δεκαετιών. Τα εν λόγω έργα στρατηγικού χαρακτήρα θα αλλάξουν σημαντικά το παραγωγικό μοντέλο του Δήμου Αμυνταίου. Δικαιολογημένα είναι μέρες γιορτής και χαράς για όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμυνταίου, του νομού Φλώρινας και όλης της Δυτικής Μακεδονίας.​