- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γ. Αντωνιάδης: Ξεκινούν σήμερα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση στη Δυτική Μακεδονία, στα πλαίσια της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή

Σήμερα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 13:00 ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης. Και τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 13:00 ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 2.000 ανέργων 18-29 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (1.450 θέσεις).

Για τα υπόλοιπα προγράμματα που συμπληρώνουν το κοινωνικό πακέτο θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

Το κοινωνικό πακέτο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της απολιγνιτοποίησης, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία για την επόμενη διετία, στο πλαίσιο της μέριμνας να μην υπάρξει κενό στην απασχόληση έως την πλήρη ενεργοποίηση όλων των προγραμμάτων και των δράσεων του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης που θα κινητοποιήσουν κονδύλια άνω των 5 δις. ευρώ για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου για τις λιγνιτικές περιοχές.

Άλλη μια δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης της Ν.Δ. και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας της Δυτικής Μακεδονίας, που αφορά αποκλειστικά τη Δυτ Μακεδονία, στα πλαίσια της δίκαιης μετάβασης, υλοποιείται. Με τα προγράμματα αυτά θα υπάρξει μια πρώτη ανακούφιση των ανέργων και μέσα από την εκπαίδευση μία σημαντική βοήθεια για την εξεύρεση μόνιμης απασχόλησης.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μου που βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας να ενημερωθούν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.