- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η ΑΔΕΔΥ Φλώρινας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Και νωρίς εβγήκανε καταμπροστά στον ήλιο με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβιά σα σημαία, οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες. Και ακολουθούσανε άντρες πολλοί, και γυναίκες, και λαβωμένοι με τον επίδεσμο και τα δεκανίκια. Όπου έβλεπες άξαφνα στην όψη τους τόσες χαρακιές, που’λεγες είχανε περάσει μέρες πολλές μέσα σε λίγην ώρα… Και η Άνοιξη ολοένα τους κυρίευε…

ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

 

48 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973, ενάντια στην ξενοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών το κεντρικό σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, έχει διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ.

Το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Φλώρινας, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων τους και να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021, στην Πλατεία Γ. Μόδη στις 11:00 π.μ.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Γ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ