- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών στην Philoxenia 2021 (pics)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η παρθενική συμμετοχή, της νεοσύστατης, «Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών», στην “Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2021” που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ. από 12 έως 14 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η «Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων Πρεσπών», μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την υποστήριξη του Δήμου Πρεσπών, έκανε έντονη της παρουσία της, με το σύνθημα,

«Discover Prespa: Greece’s best kept Secret»

«Ανακαλύψτε την Πρέσπα: Το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας»,

Τουριστικά Γραφεία, από πολλές χώρες είχαν την ευκαιρία, σε Β2Β προγραμματισμένες συναντήσεις, αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες, να ενημερωθούν, από τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης κ. Γιάννη Κωνσταντίνου, για τον Νεραϊδότοπο των Πρεσπών ως Τουριστικός Προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά και οι πολύ μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης που δημιουργούνται, μετά την υπό διάνοιξη συνοριακή Διάβαση με την Βόρεια Μακεδονία, ελπίζουμε σύντομα και με την Αλβανία.

Η Πρέσπα όπου η ιστορία και ο  πολιτισμός του τόπου, ξεκινάει από τα βάθη των αιώνων, μέσα από θρύλους, νεράιδες, ξωτικά και παραδόσεις, σε συνδυασμό με την αρμονική συνύπαρξη της βιοποικιλότητας και της ανθρώπινης δραστηριότητας, με τις τουριστικές υποδομές και τις συναφείς δραστηριότητες, δημιουργούν ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό, που ο καθένας θα ήθελε να επισκεφτεί, πολλές φορές.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων, έγινε την Κυριακή 14/11/2021, στις 11:30 πμ, στον χώρο του Περιπτέρου 13, όπου, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Στράτος Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε στην από τον Ιούνιο του 2021, ίδρυση  της «Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων Πρεσπών» στην οποία συμμετέχουν, εκτός από τα Τουριστικά καταλύματα, Εστιατόρια, καφέ μπαρ, Παραδοσιακά προϊόντα, Εναλλακτικές Δραστηριότητες κ.τ.λ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την Παρουσία τους και χαιρέτησαν , οι:

Τον Δήμαρχο Πρεσπών, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Στεργίου.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Ένωσης  αναφέρθηκε:

  1. Τις Βυζαντινές αλλά και νεότερες εκκλησίες!
  2. Τα μνημεία του Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949,(Σπηλιά – Νοσοκομείο των ανταρτών και η Σπηλιά – Στρατηγείο του ηγέτη τους

Ολοκληρώνοντας απάντησε στο διαλεκτικό ερώτημα:

Γιατί να επισκεφτεί κάποιος την Πρέσπα;

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρεσπών κ. Μιχάλης Πετράκος ο οποίος, παρουσίασε λεπτομερώς τα δεδομένα του Εθνικού Πάρκου και του Δήμου Πρεσπών.  Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου, στις συνεργασίες και στα Έργα Τουριστικών Υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό δημοπράτηση και υπό μελέτη, αλλά και τις γενικότερες προοπτικές του τόπου.

Την παράσταση έκλεψαν οι, μπάντα, με τα ξακουστά, Χάλκινα της Φλώρινας, των Αδελφών Βαλκάνη και μία ομάδα χορευτών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Λυγκιστές», με εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές, ενθουσίασαν το έκπληκτο κοινό της Έκθεσης με την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς.

Στην συνέχεια, υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής, εν πομπή, Μουσικοί, χορευτές, προσκεκλημένοι, διασχίζοντας την έκθεση, κατέληξαν στην Παραλία 12:30μμ, όπου κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Δήμος Πρεσπών, είχε οργανώσει μπουφέ, προσφέροντας, τα περίφημα πεντανόστιμα Φασόλια Πρεσπών, Πιπεριές-Πρεσπών και Τσίπουρο κτλ

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας περί covid19.

Για την «Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δ. Πρεσπών»

Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας
Ευστράτιος Βασιλόπουλος Γιάννης Κωνσταντίνου Μάνος Δημητρόπουλος