- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η φανέλα! (με το νούμερο 10)

-Σε μια χώρα της μεσόγειου εκεί που το γαλάζιο του ουρανού ανταμώνει με το μπλε της θάλασσας υπήρχε διαπλοκή στημένων αγώνων, παράγοντες και διαιτητές είχαν κάνει την δική τους «παράγκα» δημιουργώντας πρωταθλητές της επιλογής τους.

-Τις νίκες τις έπαιρναν οι ομάδες που είχαν καλύτερη πρόσβαση στην διαπλοκή, οι ικανές έμεναν πίσω δεν είχαν την δύναμη να ελέγχουν το διεφθαρμένο αθλητικό σύστημα, έτσι οι αγώνες δεν είχαν το αποτέλεσμα που περίμεναν οι φίλαθλοι.

-Ευτυχώς όμως στις ποδοσφαιρικές ομάδες υπήρχαν και αθλητές με ιδανικά και αξίες, κάποια στιγμή ο αρχηγός μιας ομάδας αποφάσισε να βάλει τέλος στην διαπλοκή με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

-Σε έναν αγώνα που ήταν ισόπαλος ο διαιτητής έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι προκειμένου να κερδίσει η ομάδα που προγραμμάτισε η «παράγκα», επέλεξαν τον παίκτη με την φανέλα δέκα.

-Ο ποδοσφαιριστής προθυμοποιήθηκε να χτυπήσει το πέναλτι, έχοντας όμως στο μυαλό του να Βγάλει επιδεικτικά την μπάλα έξω από τα δίχτυα, έτσι και έγινε.

-Η κερκίδα πήρε «φωτιά» όλοι οι φίλαθλοι χειροκρότησαν την πράξη του, από εκείνη τη ημέρα οι παράγοντες άλλαξαν τρόπο σκέψεις, διέλυσαν την «παράγκα» το ποδόσφαιρο μεταμορφώθηκε σε πραγματικό άθλημα κέρδιζε πάντα ο καλύτερος.-

Κεντρική ιδέα: Στο ποδόσφαιρο το σημαντικό δεν είναι ποιος και πότε έστησε την «παράγκα», αλλά ποιος και πότε θα την ρίξει.

 

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος – Εκδότης