- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Φλώρινα γιόρτασε την 109η επέτειο των Ελευθερίων της (video, pics)

Την 109η επέτειο των Ελευθερίων της από τον τουρκικό ζυγό γιόρτασε σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, η Φλώρινα.

Νωρίς το πρωί, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης παρέδωσε τη σημαία σε Αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας και σε αντιπροσωπείες Μακεδονομάχων και Εφέδρων Αξιωματικών, προκειμένου να γίνει η έπαρση στην κεντρική πλατεία.

Ακολούθως, στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου.

Αμέσως μετά, στο χώρο του μνημείου της πλατείας Γεωργίου Μόδη, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Δήμου Φλώρινας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Μιχάλης Χάτζιος. Η ομιλία ήταν της φιλολόγου κας Βασιλικής Μούζα, η οποία λόγω πένθους δεν μπόρεσε να παραστεί και να την εκφωνήσει.

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος απηύθυνε μήνυμα προς τους πολίτες της Φλώρινας.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, οι Βουλευτές Π.Ε. Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης και κα Θεοπίστη Πέρκα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Άμπας, ο Διοικητής της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Γκόνης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Ιορδανίδης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Αντιπύραρχος κ. Ιωάννης Μιαούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Βόσδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

Να σημειωθεί πως δεν πραγματοποιήθηκαν η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και των νέων ανησυχητικών επιδημιολογικών δεδομένων, τα οποία καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα στον Δήμο Φλώρινας.