- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Αμυνταίου στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό για την απολιγνιτοποίηση (video)

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη για την πορεία της απολιγνιτοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μπιτάκης αφού έλαβε τον λόγο, κατέθεσε τις προτάσεις του Δήμου Αμυνταίου εν όψη της απολιγνιτοποίησης, δίνοντας έμφαση στον Πρωτογενή τομέα.

Ιδιαίτερα ικανοποιητικό κρίνεται το γεγονός ότι ο κ. Πρωθυπουργός έκανε μία και μοναδική αναφορά για τα προτεινόμενα έργα που θα πρέπει να καταθέσουν οι Δήμοι προβάλοντας το παράδειγμα του Δήμου Αμυνταίου και ειδικότερα το έργο της αποκατάστασης του εγκαταλελλημένου ορυχείου Βεγόρων με αξιοποίηση 1000 περίπου στρεμμάτων και απόδοσή τους στους κατοίκους της περιοχής που ασχολούνται με τον Πρωτογενή τομέα.

Τέλος κατατέθηκε συνοπτικό υπόμνημα τόσο για ώριμες εμβληματικές προτάσεις του Δήμου Αμυνταίου που θα πρέπει να υλοποιηθούν από τον συντονιστή πλέον της απολιγνιτοποίησης αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, όσο και για τον υπό διαβούλευση νέο αναπτυξιακό νόμο.