- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο διορισμός! (του υπουργού)

-Ένας Πρωθυπουργός εξωστρεφής και έξυπνος έπρεπε στο επόμενο διάστημα να αλλάξει τον υπουργό οικονομικών σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο νέος θα έπρεπε να ήταν καλύτερος και ικανότερος σε όλα, έτσι μια μέρα κάλεσε στο γραφείο του τρείς επιφανείς βουλευτές.

-Αφού τους καλωσόρισε και συζήτησε για αρκετή ώρα τους είπε ότι του χρόνου την ίδια μέρα και ώρα θα πρέπει να ξανάρθουν για να ορίσει έναν υπουργό οικονομικών, φεύγοντας τους έδωσε από μια ρίζα φυτού ως δώρο καλής εμπιστοσύνης.

-Οι μήνες πέρασαν εύκολα και ήρθε η μεγάλη μέρα της συνάντησης, οι βουλευτές πιστοί στο ραντεβού έκατσαν απέναντι στον Πρωθυπουργό τους.

-Ο Πρωθυπουργός ρώτησε τον πρώτο: Τι έκανες την ρίζα που σου έδωσα; Ο βουλευτής απάντησε: Την έβαλα σε μια μεγάλη γλάστρα για να απλώσει τις ρίζες την έχω στο ανατολικό μπαλκόνι του σπιτιού μου να την βλέπει ο ήλιος και την ποτίζω κάθε μέρα.

-Αμέσως μετά ρώτησε τον δεύτερο. Eγώ του απάντησε το έδωσα στην γυναίκα μου λατρεύει τα λουλούδια τα αγαπά πάρα πολύ, της ζήτησα να μου υποσχεθεί ότι θα το φροντίζει θα το ποτίζει και θα του μιλάει κάθε μέρα.

-Με ένα βήμα πλησίασε τον τρίτο, εσύ πες μου τι έκανες την ρίζα που σου χάρισα; Επιθυμούσα να πολλαπλασιάσω την ρίζα έτσι την φύτεψα στον κήπο του σπιτιού μου, μεγάλωσε ωρίμασε και έριξε σπόρους ο αγέρας τους σκόρπισε τριγύρω και όλος ο κήπος γέμισε πολύχρωμα λουλούδια.

-Ακολούθησε σιωπή… μετά ο πρωθυπουργός ικανοποιημένος είπε: Εσύ! ο ευρηματικός θα είσαι ο νέος υπουργός οικονομικών όπως πολλαπλασίασες το λουλούδι έτσι θα πολλαπλασιάσεις και τα οικονομικά της χώρας μας.-

Κεντρική ιδέα: Στην πολιτική οι ευρηματικοί προοδεύουν, οι συντηρητικοί μένουν στάσιμοι.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος – Εκδότης