- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

O ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φλώρινας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στις παρελάσεις κορυφαίων στελεχών και Υπουργών της ΝΔ για το θεαθήναι, χωρίς ουσιαστικά να προτείνουν το παραμικρό για την ανάπτυξη της περιοχής, πλέον κατάντησε γραφικό με την έλευση του ανέμελου Πρωθυπουργού.

Αυτή τη φορά, η εθιμοτυπική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, πλαισιώθηκε με αδικαιολόγητη βία και χρήση χημικών που ασκήθηκε απέναντι στην ειρηνική διαμαρτυρία συνδικάτων, φορέων και συλλογικοτήτων, οι οποίοι αποκλείστηκαν 1,5 χλμ. Μακριά, έτσι ώστε να μην ακουστεί κανένα από τα αιτήματά τους και να μην ακουστεί η έκδηλη αγωνία της τοπικής κοινωνίας. Τα βίντεο με τους ψεκασμούς και τις λιγοθυμίες δημοσιογράφων κατέκλυσαν το διαδίκτυο.

Δυστυχώς, δεν ήταν όλα μια «ωραία ατμόσφαιρα» όπως προσπάθησε η λίστα Πέτσα να παρουσιάσει. Ήταν ακόμα μία επικοινωνιακή επίσκεψη του happy traveler και των σελφο-χειροκροτητών του. Πλέον ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος των τοπικών στελεχών της ΝΔ Φλώρινας: φωτογράφοι, φωτογραφιζόμενοι και συνοδοί φωτογραφιζόμενων.

Εμείς όμως επιμένουμε γιατί βλέπουμε τον τόπο μας να ρημάζεται. Για ακόμη μια φορά τους καλούμε να εμπεδώσουν επιτέλους ότι πολιτεύονται κι εκλέγονται στον Νομό Φλώρινας, γεγονός που θα πρέπει να θυμούνται σε τέτοιες περιστάσεις, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας κι όχι να αρκούνται σε selfie και δελτία τύπου με φωτογραφίες σε γραφεία Υπουργών που κατά τ’ άλλα είναι κενά σε περιεχόμενο. Ο λαός της Φλώρινας έχει χορτάσει καινοφανή επικοινωνία.

Βέβαια, τι μπορεί να διεκδικήσει κανείς από τα στελέχη του κι έναν Πρωθυπουργό, που δηλώνει με παρρησία «πρώτη φορά έρχομαι εδώ, ωραία είναι»! Ωραία για ποιον; Κι επιπλέον, αναρωτιόμαστε τι απέγιναν άραγε οι προεκλογικές δεσμεύσεις που εξήγγειλε από την Φλώρινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: για την ανάγκη διάσωσης της ΔΕΗ; για την ολοκλήρωση των οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων; για την άμεση υποστήριξη των αγροτών/κτηνοτρόφων, του τουρισμού, εστίασης, εμπορίου; Το άνοιγμα της συνοριακής διάβασης Λαιμού; Ο κόσμος έχει μνήμη και γνώση. Δεν αρκείται στο να του παρουσιάζετε έργα που δεν είναι έργα, να νομίζετε ότι μιλάτε σε αγνώμονες όταν μιλάτε για την θέρμανση της Φλώρινας και αδυνατείτε να ξεχωρίσετε τη διαφορά μεταξύ τηλεθέρμανσης και φυσικού αερίου.

Η λαϊκή αγανάκτηση από τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης των «αρίστων» βαράει κόκκινο. Η ακρίβεια και οι εξωφρενικές αυξήσεις μαστίζουν την χώρα και η Δυτική Μακεδονία καθημερινά μετρά όλο και πιο πολλές πληγές. Τους προειδοποιούμε, η πράσινη μετάβαση δεν είναι το μέσο για πλουτισμό των λίγων έναντι των πολλών. Είναι αναγκαιότητα για ένα βιώσιμο μέλλον της περιοχής μας και της χώρας και ο μόνος τρόπος υλοποίησής της είναι με την κοινωνία συμμέτοχη. Τα καινοφανή σχέδιά τους, που άφησαν την κοινωνία και τους παραγωγικούς της φορείς στην απ’ έξω, εδώ και δυόμιση χρόνια παραμένουν λέξεις σε χαρτιά.

Ως εδώ. Φωτογραφηθείτε και φύγετε για άλλες παραλίες και θέρετρα. Εμείς, από την πλευρά μας καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας, να βρεθούν δίπλα μας και όλοι μαζί να εργαστούμε για να βγει η περιοχή μας από τον βάλτο. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την νέα αριστερή, προοδευτική και δημοκρατική διακυβέρνηση, που θα ξαναδώσει πνοή στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας