- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πως προστατεύουμε τους χώρους μας από τους διαρρήκτες

Το σπίτι μας πρέπει να είναι ένας χώρος στον οποίο να αισθανόμαστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς. Μιλάμε για τον χώρο στον οποίο ζούμε, στον οποίο δημιουργούμε τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις και στον οποίο υπάρχουν τα πιο πολύτιμα μας αντικείμενα, ακόμη και αν δεν είναι μεγάλης χρηματικής αξίας. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να βρει κανείς τον προσωπικό του χώρο, το κάστρο του, παραβιασμένο. Η διάρρηξη είναι μία πολύ οδυνηρή εμπειρία και μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα επικίνδυνη αν τύχει να είναι κάποιο οικογένεια στο σπίτι της τη στιγμή που θα χτυπήσουν οι διαρρήκτες. Είναι λογικό λοιπόν να θέλουμε να πάρουμε τα μέτρα μας για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων κι επικίνδυνων εκπλήξεων.

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι για να κρατήσουμε τους διαρρήκτες μακριά από το σπίτι μας. Θα δούμε μεθόδους που δρουν σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά και τις πιο αποτελεσματικές όπως τα προστατευτικά κάγκελα ασφαλείας. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε κι εσείς να κάνετε το σπίτι σας πιο ασφαλές, χωρίς να θυσιάσετε την άνεση σας ή την αισθητική του χώρου.

Κάμερες και συναγερμοί

Όπως είπαμε και πριν, κάποια μέτρα προστασίας δρουν περισσότερο σε ψυχολογικό επίπεδο. Αυτό συμβαίνει γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των κλεφτών είναι στην ουσία απελπισμένοι φτωχοδιάβολοι που ψάχνουν για εύκολους στόχους. Οι πραγματικοί επαγγελματίες είναι, ευτυχώς, ελάχιστοι και συνήθως βάζουν στο μάτι μόνο πολύ συγκεκριμένους στόχους. Αν ένας χώρος δείχνει καλά φυλασσόμενος, είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι περισσότεροι κλέφτες απλά δεν θα προσπαθήσουν καν να τον πλησιάσουν.

Οι κάμερες και οι συναγερμοί δεν είναι και τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας γιατί απλά και τα δύο στην ουσία δρουν αφού ο κλέφτης μπει στον χώρο. Οι κάμερες θα καταγράψουν κινήσεις και πρόσωπα και μπορούν να δώσουν κάποια στοιχεία στην Αστυνομία, αλλά δεν μπορούν να κάνουν για να σταματήσουν τον κλέφτη. Ο συναγερμός θα ειδοποιήσει τους γείτονες ή / και την Αστυνομία και θα κάνει την παραμονή του κλέφτη σε έναν χώρο αρκετά ή και πολύ σύντομη. Το θέμα όμως είναι ότι άπαξ και μπει, όλο και κάτι θα αρπάξει ή κάποια ζημιά θα κάνει.

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε λοιπόν είναι ότι κάμερες και συναγερμοί δρουν κυρίως σε ψυχολογικό και αποτρεπτικό επίπεδο αφού δείχνουν στους κλέφτες ότι ο χώρος φυλάσσεται. Δεν αποτελούν όμως ένα εμπόδιο για τον κλέφτη. Εδώ είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι τα κάγκελα ασφαλείας.

Κάγκελα ασφαλείας

Τα κάγκελα ασφαλείας τοποθετούνται στις πιο ευαίσθητες διόδους του σπιτιού, όπως για παράδειγμα τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Στην ουσία μιλάμε για φυσικά εμπόδια που σταματούν την πρόσβαση του κλέφτη στον χώρο. Με άλλα λόγια, αν ο κλέφτης θέλει να μπει, θα πρέπει να αφαιρέσει πρώτα τα κάγκελα και αυτό είναι κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο, γνώσεις αλλά και ειδικά εργαλεία, κάτι που τα περισσότερα «κλεφτρόνια» απλά δεν διαθέτουν. Η τοποθέτηση των κάγκελων είναι εύκολη και μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ώρες από ειδικές επιχειρήσεις όπως η Cancelletto – ασφάλεια σπιτιών.

Αυτό που ανησυχεί πολλούς σχετικά με τα κάγκελα ασφαλείας είναι το γεγονός ότι μπορεί να κάνουν το σπίτι να μοιάζει με φυλακή, αυτό όμως δεν ισχύει, ή καλύτερα ισχύει εν μέρει. Πράγματι, τα σταθερά κάγκελα αν και συνήθως έχουν υψηλή αισθητική και διατίθενται σε πολλά σχέδια και χρώματα, μπορούν να αλλοιώσουν σε κάποιο βαθμό την εμφάνιση του σπιτιού. Τα πτυσσόμενα κάγκελα όμως μαζεύονται όταν δεν τα χρειάζεστε και είναι τόσο διακριτικά όταν είναι μαζεμένα που κανείς δεν θα καταλάβει ότι έχετε κάγκελα στα παράθυρα σας, ειδικά αν γίνει μία σωστή μελέτη και τοποθέτηση.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, αν θέλετε να κρατήσετε τους κλέφτες μακριά από το σπίτι σας, θα ήταν καλό να επενδύσετε τόσο σε «ψυχολογικά» μέτρα ασφαλείας όσο και σε φυσικά όπως τα κάγκελα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε και τα δύο, τότε σίγουρα τα κάγκελα είναι η πιο αποτελεσματική λύση.