- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας, με θέματα που αφορούν την λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες, που θα προκύψουν από τυχόν εκδήλωση παγετών και χιονοπτώσεων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του εντεταλμένου Δημοτικού Σύμβουλου Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλία Μούλελη, στη νέα αίθουσα Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Δήμου Φλώρινας.

Συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Θεοφανίδης, o εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας (τμήμα Τροχαίας), εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΦ, εκπρόσωπος των Εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας και ο Αναπλ. Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας κ. Δανιήλ Στεφανόπουλος.

Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων ενημερώθηκαν για τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε προσωπικό, για τη χρήση νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και εποπτείας και για το πλήρες σχέδιο εφαρμογής εργασιών αποχιονισμού και απομάκρυνσης μεγάλων ποσοτήτων χιονιού. Επίσης, κατέθεσαν εύστοχες και χρήσιμες παρατηρήσεις σε ότι αφορά την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων και για την ακόμα καλύτερη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων.

Μετά από διαλογική συζήτηση και με βάση το μνημόνιο ενεργειών που έχει συντάξει ο Δήμος Φλώρινας, τη νομοθεσία και τις οδηγίες των εγκυκλίων και ιδιαίτερα τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων, καθορίστηκαν και αποσαφηνίστηκαν οι ενέργειες του κάθε φορέα και οι απαραίτητες συνεργασίες, με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των επιπτώσεων από τα έντονα φαινόμενα.