- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Όλοι στην συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 18.30 στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας

 

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα! Αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 48 χρόνια πριν…

Η καταστολή και ο αυταρχισμός που επιστράτευσε η κυβέρνηση πέρσι ενάντια στον εορτασμό του Πολυτεχνείου αποδεικνύουν πόσο τους τρομάζει η δύναμη του λαού, το σύγχρονο αντιϊμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου! Για αυτό φέτος στις 17 Νοέμβρη αυτό το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο δυνατό!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει…

…ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ‘’φώτισε’’ και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Όποια και εάν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο «δεδομένοι» να μοιάζουν οι νόμοι και συμφωνίες τους, όσο σκληρή και αν φαίνεται η καταστολή, όσο ισχυρές και να φαίνονται οι συμμαχίες τους η δύναμη του λαού είναι αυτή μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο!

…η υπεράσπιση της ζωής, της υγείας, της μόρφωσης είναι υπόθεση του ίδιου του λαού και της νεολαίας, των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων. Ενωμένοι είμαστε δυνατοί! Οι φοιτητές του ’73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου.  Οι ηρωικοί και νικηφόροι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων στην e-food και την Cosco αποδεικνύουν ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα!

…η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες του λαϊκού κινήματος. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου ‘’Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ’’  παραμένει ανεξίτηλο στον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό στους λαούς όλου του κόσμου. Κανένας εφησυχασμός! Η αποστολή πυραύλων και στρατιωτικού προσωπικού στην Ασία και την Αφρική, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, η 5ετής ανανέωση της ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, η πρόσφατη υπογραφή της ελληνο-γαλλικής συμφωνίας, οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές παραγγελίες, είναι επιθετικές ενέργειες, βάζουν στο στόχαστρο άλλους λαούς, εμπλέκουν τον λαό της χώρας μας σε μεγάλους κινδύνους και έχουν μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα!

Δε δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, στην εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας:

Η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα περάσει!

Δυναμώνοντας την οργάνωσή μας στα σωματεία και τους συλλόγους μας και διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας δίνουμε απάντηση στην ένταση της τρομοκρατίας και καταστολής. Η καταστολή πηγαίνει πάντα χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική! Οι απεργίες που βγαίνουν παράνομες, η καταστολή με ΜΑΤ και χημικά σε κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος μέχρι και σε αυτές των πυροσβεστών αποδεικνύει ότι ο δίκαιος αγώνας μας τους φοβίζει!

Διεκδικούμε:

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φορείς του μαζικού κινήματος της Φλώρινας να αποφασίσουν και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Σωματείο Εμπορικών / Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας

Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας (μέλος ΟΓΕ)