- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης για την 6η Δεκεμβρίου

13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…
ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ!

 

Η πολιτική που τότε δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο παραμένει ίδια, αν και άλλαξε πολλές μάσκες του συστήματος. Μέχρι και σήμερα αυτή η πολιτική συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός όλων όσων ωριμάσαμε βίαια μέσω της καπιταλιστικής κρίσης και φτάσαμε στο 2021 να αγωνιζόμαστε με νύχια και με δόντια για δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί με αίμα πολλές γενιές πριν. Κάποιοι επιλέγουν να μας γυρίσουν αιώνες πίσω δηλώνοντας ευθαρσώς ότι αυτά τα δικαιώματα είναι πολυτέλεια. Στο δικαίωμα της παιδείας η κυβέρνηση απαντά με τον νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοίδη αποφασίζοντας ότι έχουμε ανάγκη από περισσότερους αστυνομικούς που θα προφυλάσσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα των πανεπιστημίων, προτάσσοντας διαρκώς το δόγμα νόμος και τάξη ως απάντηση σε κάθε μορφής διεκδίκησης και αγώνα! Στο δικαίωμα της υγείας η κυβέρνηση της ΝΔ αγνόησε τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών που από την πρώτη στιγμή φώναζαν για αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας, με προσλήψεις, άνοιγμα νέων ΜΕΘ και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Γιατί ακόμα και τώρα με τα κρούσματα στο Θεό και τις ΜΕΘ σε οριακή κατάσταση, δεν παίρνουν κανένα μέτρο ενίσχυσης του ΕΣΥ. Τότε με τον θάνατο του Αλέξη και σήμερα με αύξηση της καταστολής σε οποιαδήποτε μορφή εξέγερσης πάνε να στερήσουν ΞΑΝΑ την ελευθερία μας. Με τρανταχτό παράδειγμα την πολιτική δίκη στην Ευελπίδων 62 ανθρώπων που στην περσινή επέτειο δολοφονίας του Αλέξη προσπάθησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά στη μνήμη του. Στο δικαίωμα εργασίας με αξιοπρέπεια η ΝΔ απαντά με τον νόμο Χατζηδάκη, ο οποίος θεσπίζει 10ωρη εργασία και αμοιβή με ρεπό, λες και τα ρεπό μπορούν να μας γεμίσουν τα στομάχια! Η κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» έβγαλε στην επιφάνεια όλο το βόθρο από προβλήματα, στέλνοντας πολλούς ανθρώπους στον πάτο, αφού τεράστια μερίδα κόσμου έχασε τη δουλειά του, ενώ τώρα κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι του!

Στις 6 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε πιάνοντας το νήμα κάθε αγώνα που έχουμε δώσει πλάι στους συμμαθητές, συμφοιτητές και συναδέλφους μας. Μαζί με τους ανέργους κι εργαζομένους γονείς, γιατρούς, δασκάλους, σερβιτόρους και όσους δίνουν καθημερινή μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα στην πανδημία. Τα δικαιώματά μας στη ζωή, την υγεία και την ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτα και η κατάκτησή τους έχει θεμέλια στους δρόμους και όχι σε άσφαιρες τακτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όσων ακόμη έχουν αποδείξει στην πράξη ότι η πολιτική τους τάσσεται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η  πάλη για αυτά όμως δε χρειάζεται μόνο γερά θεμέλια αλλά τα κατάλληλα μέσα και προοπτική. Οι εξεγέρσεις που συγκλονίζουν τον σύγχρονο καπιταλισμό δείχνουν την δίψα για μια ζωή που θα είναι πραγματικά αξιοβίωτη και όχι μόνο μάχη για την επιβίωση. Για μια ζωή που θα έχει αφήσει πίσω της την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που κάθε αρρώστια θα αντιμετωπίζεται προς όφελος όλων ανεξαιρέτως, που η ελεύθερη πολύπλευρη μόρφωση θα είναι αυτονόητη και η φτώχεια θα έχει σβήσει. Κι αν σήμερα ο καπιταλισμός τους μας κηρύσσει ένα καθεστώς καταστολής και βίας, οι αγώνες μας θα στρέφουν τα μάτια τους προς την κομμουνιστική κοινωνία της ισότητας και της ελευθερίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/12 ΣΤΙΣ 5 μ.μ.

 Πλατεία Μόδη (κανόνια)

ΑΡΕΝΑ-ΕΑΑΚ