- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Από το 1992 η 3η Δεκεμβρίου τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία προκειμένου να διευρύνει την ενημέρωση, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να προωθήσει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σε κάθε επίπεδο.

Οι άνθρωποι με αναπηρία ως μοναδικοί ήρωες της ζωής, μέσα από τον αγώνα τους αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Οι συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες δίνουν, πολλές φορές, μάχη επιβίωσης κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, συνθήκες που δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν στη χώρα μας. Τα άτομα αυτά έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται και να προσπαθούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Ως Δημοτική Αρχή επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις ειδικές δυνατότητες  και τις ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρία, δίνοντας έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά αγαθά με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, στην απασχόληση, αλλά και στην καθημερινότητα τους.

Έχουμε υποχρέωση να τους κάνουμε να “ξεχνούν” την όποια αναπηρία τους. Να αισθάνονται ότι είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Διότι ΕΙΝΑΙ ισότιμα μέλη κάθε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ κοινωνίας.

Άνθιμος Μπιτάκης
Δήμαρχος Αμυνταίου