- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ημέρα ευαισθητοποίησης και περισυλλογής η 3η Δεκεμβρίου, που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και εκπέμπει διαχρονικά πολλαπλά μηνύματα.

Είναι μια ημέρα επαναπροσδιορισμού της στάσης όλων μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε και να αναδείξουμε την καθημερινότητα, τα δικαιώματα, αλλά και τις ικανότητες αυτών των ατόμων, αυτών των μαχητών της ζωής.

Η ημέρα αυτή, πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της, απαιτεί από όλους μας συστηματική αλλαγή νοοτροπιών και υιοθέτηση και εφαρμογή σύγχρονων και μόνιμων λύσεων στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

Η ένταξη των ΑΜΕΑ σε μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, που θα λειτουργεί με τις αρχές του σεβασμού και της αποδοχής άροντας κάθε αποκλεισμό, παραμένει ακόμα ζητούμενο.

Η δημοτική αρχή επικεντρώνει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία και σε αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς στηρίζει κάθε μορφής δράση που βελτιώνει την καθημερινότητά τους, προάγει τις δεξιότητές τους και δρα υποστηρικτικά, υλοποιώντας παράλληλα παρεμβάσεις που στόχο έχουν να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Τα άτομα με αναπηρία αξίζουν το σεβασμό, την αγάπη και τη στήριξή μας. Οι ίσες ευκαιρίες για όλους δεν πρέπει να είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά μια στάση ζωής.

Βασίλειος Νικ. Γιαννάκης

Δήμαρχος Φλώρινας