- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του Προέδρου της Κοινότητας Φλώρινας για την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού»

Κάθε χρόνο, στις 5 Δεκεμβρίου, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει θεσπίσει να γιορτάζεται η «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού». Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε εκατομμύρια εθελοντές σε όλον τον κόσμο να γιορτάσουν την άτυπη δέσμευσή τους για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας και προϋποθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο,χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής. Ο εθελοντισμός στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον, αποτελεί μια βασική έκφραση των ανθρωπίνων σχέσεων. Σχετίζεται με την ανάγκη των ατόμων να συμμετέχουν και να νιώθουν ότι είναι σημαντικοί για τους συνανθρώπους τους. Εθελοντής χαρακτηρίζεται και εκείνος που συνεισφέρει υλικά αγαθά σε καταστάσεις που αυτά θεωρούνται αναγκαία για την κάλυψη ανθρωπίνων αναγκών, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

Με αφορμή λοιπόν την σημερινή ημέρα, σας καλώ να μετέχετε σε εθελοντικές δράσεις και ενέργειες για την βελτίωση θεμελιωδών αναγκών της κοινωνίας μας, όπως στην ετήσια φιλανθρωπική δράση «Φαγητό για όλους», για την ενίσχυση και την αλληλεγγύη αδύναμων συμπολιτών μας που διοργανώνει η κοινότητα Φλώρινας και η οποία συνεπικουρείται από την Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και τον Δήμο Φλώρινας με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων και πολιτών, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τα συσσίτια της Μητρόπολης.

Κωνσταντίνος Χαρ. Ρόζας
Πρόεδρος Κοινότητας Φλώρινας