- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Νέα μητέρα και απελπισμένη: Υπάρχει τρόπος να βοηθήσετε!

Μια νέα μητέρα έχει πολλά άγχη στο κεφάλι της. Πέρα από τη δική της κούραση και την επίπονη διαδικασία του τοκετού, πρέπει όχι μόνο να διαχειριστεί τη φροντίδα του μωρού της, αλλά και το σπίτι της. Όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι καθόλου εύκολα. Ωστόσο, οι αγαπημένοι της άνθρωποι μπορούν να τη βοηθήσουν να ανταπεξέλθει.

Βοηθώντας μια γυναίκα που μόλις έγινε μαμά: 6 απλά βήματα

1. Ρωτήστε τη τι χρειάζεται

Πρώτο σας βήμα είναι το να ρωτήσετε τι μπορεί να χρειάζεται. Αυτό είναι προφανές ότι θα σας κατατοπίσει σωστά. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να θέλει να περάσει χρόνο με το μωρό της χωρίς διακοπές και να μην χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια κάποιου.

2. Βρείτε χρήσιμα πράγματα για το μωρό

Αντί να τρέξετε να αγοράσετε εκείνο το αστείο φορμάκι που θα σας άρεσε να δείτε το μωρό να φορά, σκεφτείτε λίγο πιο πρακτικά και βρείτε πιο χρήσιμα πράγματα για εκείνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για ένα χρήσιμο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι οι πάντες κούνιας. Ουσιαστικά, οι πάντες κούνιαςhttps://www.tinytoes.gr/product-category/linen/pillows-bumpers/ χρησιμεύουν στο να κοιμάται το μωρό στην κούνια ή στο λίκνο του με ασφάλεια.

3. Βοηθήστε την να κοιμηθεί

Πολύ σημαντικό και για την ψυχική και για τη σωματική της υγεία. Αν μπορείτε, βοηθήστε την νέα μαμά να κοιμηθεί. Αναλάβετε εσείς τη φροντίδα του μωρού για μερικές ώρες και δώστε της την ευκαιρία να ξεκουραστεί.

4. Ενθαρρύνετέ την

Καμιά φορά ασχολούμαστε τόσο πολύ με όσα πρέπει να κάνουμε που ξεχνάμε να επαινέσουμε τους αγαπημένους μας. Πρέπει να ενθαρρύνετε τη μητέρα όσο μπορείτε, προκειμένου να έχει και εκείνη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να νιώθει πως κάνει τα πράγματα σωστά. Κανένας γονιός δεν είναι τέλειος, ειδικά στην αρχή. Αλλά είναι σημαντικό να νιώθει πως οι προσπάθειές του αναγνωρίζονται και οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα.

5. Απλώς κάντε κάτι όμορφο για εκείνη

Δεν χρειάζεται να ρωτάτε πάντα αν έχει μια συγκεκριμένη ανάγκη. Μπορείτε απλώς να κάνετε κάτι όμορφο για εκείνη (π.χ. γεμίστε την μπανιέρα για να κάνει ένα χαλαρωτικό μπάνιο, αγοράστε της το αγαπημένο της σνακ κ.τ.λ.) ή, αν παρατηρείτε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες δουλειές που πρέπει να γίνουν, κάντε τες χωρίς να της πείτε κάτι. Θα το εκτιμήσει πάρα πολύ.

6. Δείξτε κατανόηση

Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να δείχνετε κατανόηση σε μια νέα μητέρα. Μπορεί να είναι συχνά εκνευρισμένη, επειδή ακριβώς δεν κοιμάται καλά, ή μπορεί να είναι κάπως απότομη. Η περίοδος που διανύει δεν είναι εύκολη.

Αν είστε δίπλα της, με υπομονή και επιμονή, αυτό και μόνο είναι αρκετό για να νιώσει και εκείνη καλύτερα.