- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Αντετοκούνμπο και άλλοι σταρ του ΝΒΑ επενδύουν σε start-up ρολογιών πολυτελείας

Εδώ και κάποιο καιρό, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν και άλλους μπασκετμπολίστες προχώρησαν στην χρηματοδότηση της εταιρείας start-up με το όνομα Watchbox. Πρόκειται για μια πλατφόρμα, που όπως λέει και το όνομα της, εμπορεύεται πολυτελή ρολόγια.

Σε αυτή την πλατφόρμα μπορεί κάποιος να αγοράζει και να πουλάει ρολόγια, ενώ η αποτίμηση της με τη συμμετοχή των σούπερ σταρ του ΝΒΑ εκτιμάται στα 1 δις δολάρια (πηγή: CNBC). Μάλιστα, στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει το εκπληκτικό ποσό των 165 εκ. Δολαρίων.

Μαζί με τους Αντετοκούνμπο και Τζόρνταν, στην εταιρεία επένδυσαν και ο Μάρκ Λάσρι (ιδιοκτήτης των Μπακς), Κρις Πολ και Ντέβιν Μπούκερ από τους Φοίνιξ Σανς. H επένδυση στο συγκεκριμένο κλάδο φαίνεται έξυπνη κίνηση, καθώς η εταιρεία συμβούλων Mc Kinsey έβγαλε αναφορά ότι ο κλάδος έκανε 18 δις δολάρια το 2019 και μέχρι το 2025 αναμένεται να φτάσει έως και τα 32 δις δολάρια.

«Έχουμε συμβούλους πελατών με τους οποίους μιλάτε και διαχειρίζεστε επίσης το χαρτοφυλάκιο των ρολογιών σας.Δεν είναι διαφορετικό από το να ασχολείσαι με την Γκόλντμαν Σακς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της WatchBox στο CNBC.

Αυτή δεν είναι η πρώτη επιχειρηματική κίνηση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει επενδύσει και σε άλλες εταιρείες όπως η Ready Nutrition με τα αθλητικά ποτά. Ο «Greek Freak» κατάφερε την προηγούμενη σεζόν να κάνει τους Μπακς πρωταθλητές ΝΒΑ μετά από 50 χρόνια. Για φέτος το στοίχημα της bwin δείχνει ως κορυφαίο φαβορί για τον τίτλο τους Μπρούκλυν Νετς. Γουόριορς και Μπακς αποτελούν τα άλλα 2 δυνατά ονόματα για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λοιπόν, εκτός από εξαιρετικός παίκτης, είναι και επιχειρηματίας. Αυτός είναι ένας δρόμος που έχουν διαλέξει πολλοί αθλητές, ώστε να έχουν και απασχόληση μετά την πρόωρη «σύνταξη» που δίνει ο πρωταθλητισμός.

Στα 58 του χρόνια, ο Μάικλ Τζόρνταν αποτελεί ακόμα τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή όλων των εποχών, με κέρδη της τάξης των 2,62 δις δολαρίων. Ο ίδιος είναι σίγουρο ένας μπασκετμπολίστας-μύθος, κατά πολλού ο καλύτερος όλων των εποχών. Είναι λάτρης των πολυτελών ρολογιών, ενώ εδώ και δεκαετίες η Nike έχει σειρά αθλητικών με το όνομα του.

Με την υπογραφή του Αντετοκούνμπο και Τζόρνταν, η επιτυχία της Watchbox είναι μάλλον σίγουρη υπόθεση…