- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνεχίζεται η ενημέρωση μαθητών από το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας (pics)

Συνεχίζεται ο κύκλος επισκέψεων και ενημέρωσης των υπευθύνων του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας σε σχολικές μονάδες.

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, οι υπεύθυνοι του Γραφείου επισκέφθηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και συζήτησαν με τους/τις μαθητές/τριες των Ε1, Ε2 και ΣΤ 2 τάξεων για τις αξίες και τα οφέλη του Εθελοντισμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων, κ.κ. Αναστασίου Ηλιάνας, Καρυπίδου Αικατερίνης και Πήτα Σούζυς.

Τους υπεύθυνους του Γραφείου Εθελοντισμού καλωσόρισε και παρουσίασε ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου κ. Μίσκας Ιωάννης ο οποίος τους προσέφερε ως δώρο ένα αναμνηστικό ημερολόγιο που εξέδωσε το σχολείο, ενώ τα παιδιά σε μία συγκινητική χειρονομία, προσέφεραν μια ζωγραφιά στην οποία απεικονίζονται εύστοχα μέσα από τα αθώα μάτια τους τα πολλαπλά οφέλη του Εθελοντισμού στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση καθώς και ανταλλαγή απόψεων με τα παιδιά, τα οποία ανέφεραν δικές τους εθελοντικές εμπειρίες και πρότειναν δράσεις εθελοντισμού.

Ο κύκλος ενημέρωσης των μαθητών θα συνεχιστεί και είναι αυτονόητη η θετική ανταπόκριση των υπευθύνων του Γραφείου Εθελοντισμού σε οποιοδήποτε ανάλογο αίτημα εκπαιδευτικών.