- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο οι κάτοικοι πολλών κοινοτήτων της Φλώρινας

Πληθαίνουν τα παράπονα κατοίκων κοινοτήτων της Φλώρινας, οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο…

Οι κάτοικοι της Δροσοπηγής, της Άνω Καλλινίκης, της Υδρούσας, της Άνω Υδρούσας, του Πολυποτάμου, του Φλαμπούρου και άλλων κοινοτήτων βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθώς στο χιόνι και στο τσουχτερό κρύο, αλλά και στους μετασεισμούς, προστέθηκε η διακοπή στην ηλεκτροδότηση και η αδυναμία επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου.

Ενδεικτικά είναι τα μηνύματα που δεχόμαστε.

«Ένα διαλυμένο κράτος με τοπικές κοινότητες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από το πρωί με μισό μέτρο χιόνι. Κάτοικοι άνω των 70 ετών και οι περισσότεροι χωρίς θέρμανση γιατί τα παιδιά τους σκέφτηκαν να τους διευκολύνουν τοποθετώντας καλοριφέρ. Φανταστείτε τι γίνεται με τέτοιο κρύο, σε ορεινά χωριά δίχως ρεύμα αυτή την στιγμή» αναφέρει μία κάτοικος.

Άλλος κάτοικος τονίζει πως «στην Άνω Καλλινίκη είμαστε χωρίς ρεύμα και νερό από τις 4 τα ξημερώματα μέχρι αυτή την στιγμή χωρίς καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει. Το τηλέφωνο για βλάβες της ΔΕΗ δεν απαντά. Τραγικές τριτοκοσμικές συνθήκες».

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία, ωστόσο όσο περνούν οι ώρες η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.