- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη στη Φλώρινα (pics)

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλή τον βουλευτή του, Λεωνίδα Στολτίδη, επισκέφθηκε την Φλώρινα και συζήτησε με τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου και με τον Πρόεδρο του Σωματείου Υπαλλήλων της ΠΕ Φλώρινας για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μετά τον σεισμό και την πυκνή χιονόπτωση των τελευταίων ημερών. Από τη συζήτηση προκύπτει η έλλειψη σε μέσα αποχιονισμού και έμψυχου δυναμικού, καθώς επίσης και οι ελλείψεις που υπάρχουν στις υπηρεσίες στην ΠΕ Φλώρινας για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει αλλά και για την κάλυψη των πάγιων αναγκών.

Επίσης οι υπηρεσίες είναι αρκετά υποστελεχωμένες, υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά εργαλεία για την δουλειά των εργαζομένων, ενώ το προσωπικό την τελευταία δεκαετία έχει μειωθεί άνω του 35%. Για τον σεισμό και τη μετασεισμική δραστηριότητα ενημερώθηκε το κλιμάκιο του ΚΚΕ πως οι έλεγχοι είναι σε εξέλιξη τόσο στα δημόσια κτήρια όσο και σε κατοικίες.

Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας και το ΔΣ του σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Φλώρινας όπου υπήρξε συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση του Νοσοκομείου. Προκύπτει πως οι οικονομικοί πόροι δεν επαρκούν για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και υπάρχουν ελλείψεις για την λειτουργία και τις αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν. Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν πως πολλές από τις ελλείψεις σήμερα καλύπτονται με “μπαλώματα” δηλαδή με επικουρικό προσωπικό, επίσης μια σειρά από κλινικές δεν υφίστανται σήμερα στο Νοσοκομείο. Το ΚΚΕ ανέδειξε πως στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, πρωτοστατεί στον αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Από τα παραπάνω προκύπτουν πως κρατικός μηχανισμός και τοπική διοίκηση δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα ή την όποια φυσική καταστροφή προκύψει, όπως για παράδειγμα ο σεισμός και σε αυτό έχει αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση που συνεχώς μειώνει την κρατική χρηματοδότηση προς τις κρατικές υπηρεσίες. Οι δαπάνες για πρόληψη από φυσικές καταστροφές και για την αποφυγή τους θεωρούνται, στις σημερινές συνθήκες, δαπάνη που πρέπει να περικοπεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

 Είναι χαρακτηριστικό πως ορισμένα χωριά έμειναν ακόμα και για 2 ημέρες χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα αρκετά σπίτια να μείνουν χωρίς κάποια μορφή θέρμανσης, λόγω βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που αναδεικνύει πως η εργολαβοποίηση που κυριαρχεί στον ΔΕΔΔΗΕ και η ιδιωτικοποίηση του, οδηγεί σε τραγικές ελλείψεις στη συντήρηση και συνεχείς διακοπές χειμώνα – καλοκαίρι.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Φλώρινας να οργανώσει την πάλη του για μέτρα προστασίας, τη διεκδίκηση για την προστασία από τα σεισμικά φαινόμενα και άλλα καιρικά φαινόμενα. Και στα θέματα της πολιτικής προστασίας αναδεικνύεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.