- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Αμυνταίου Θεοχάρη Αντωνιάδη

Κ. Πρόεδρε

Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 4 και 7 του Ν. 3852/2010, – όπως αυτό τροποποιήθηκε με τα άρθρα 73 του Ν. 4555/2018 και 114 παρ.4.α του Ν. 46232019 – καταθέτω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» του Δήμου Αμυνταίου.

Στην παράταξη αυτή συνέπραξα για το καλό του δήμου συντεταγμένα, χωρίς δόλο και προσωπικό συμφέρον, μαζί με τους υπόλοιπους εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», στην οποία εκλέχτηκα στις Δημοτικές Εκλογές του 2019. Όλο αυτό το διάστημα από τη σύμπραξη μας έως σήμερα, δεν αξίωσα με κανένα τρόπο έμμισθη θέση, ούτε επεδίωξα άλλο αντάλλαγμα ιδιοτελούς συμφέροντος από το Δήμαρχο. Αντιθέτως, σεβόμενος τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν, διευκόλυνα με την επαγγελματική μου κατάρτιση και τις γνώσεις μου, το έργο του Δήμου σε σοβαρά θέματα. Πάντα σιωπηλά, με ανιδιοτέλεια και χωρίς υπεροπτικές τάσεις.

Στο διάστημα της θητείας μου ως Δημοτικός Σύμβουλος, σεβόμενος της ηθικές μου αξίες, την ελευθερία έκφρασης των υπόλοιπων συναδέλφων μου και την ψήφο των πολιτών του Δήμου Αμυνταίου που με στήριξαν, τοποθετήθηκα πολλάκις σε θέματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια το Δήμο μας.

Με καλοπροαίρετη και έγκαιρη προπαντός κριτική, προειδοποίησα αρκετές φορές το Δήμαρχο και το Σώμα, για τον επιπόλαιο και ερασιτεχνικό τρόπο αντιμετώπισης σοβαρών θεμάτων του Δήμου μας, καθώς και των απρόβλεπτων συνεπειών και κινδύνων που δημιουργούνται από τις ενέργειες αυτές. Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα διαπιστώνω μια υποκριτική και συνάμα υπεροπτική στάση από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, δίχως πραγματική διάθεση συνεργασίας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, πως με τους έως τώρα δογματικούς χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής, «μπερδέψαμε επικίνδυνα το κουβάρι» σοβαρών θεμάτων του Δήμου μας, τραβώντας με λάθος μεθόδους και κυρίως με επικίνδυνα ακατάλληλους ανθρώπους το νήμα.

Θεωρώ πλέον, πως με την παρούσα Δημοτική Παράταξη δεν υπάρχει κανένα σημείο συνάφειας σε ουσιαστικές θέσεις και πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων. Έμαθα και συνεχίζω να πειθαρχώ μόνο στους Θεσμούς και τις ηθικές μου αξίες.

Για τον λόγο αυτό, δηλώνω Δημόσια ότι αποχωρώ από τη Δημοτική παράταξη «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», υπηρετώντας πλέον την πόλη μου και γενικότερα τον Δήμο Αμυνταίου ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, συνεχίζοντας από τη θέση αυτή να αγωνίζομαι για το καλό του τόπου και των συνδημοτών μου.

Αμύνταιο, 25 Ιανουαρίου 2022

Ο Δηλών

Αντωνιάδης Θεοχάρης του Θεοδώρου

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος