- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας ισχύει για όλους;

Σήμερα 14/01/2022 και περίπου 13:30 μ.μ. επισκεπτόμενος γνωστό super market, στο χώρο στάθμευσης είχε δημιουργηθεί μια επιπλέον σειρά σταθμευμένων οχημάτων, με αποτέλεσμα να μη μπορώ να σταθμεύσω στις θέσεις ΑμΕΑ που υπάρχουν εκεί. Στάθμευσα σε άλλη θέση, καθώς ήταν αδύνατον να μπορέσω να σταθμεύσω στη προβλεπόμενη θέση και προχωρώντας προς την είσοδο του καταστήματος, είδα και άκουσα τον security να ενημερώνει κάποιον πελάτη, πως πρέπει να μετακινήσει το όχημα του καθώς δημιουργούσε πρόβλημα.

Ο κύριος εκείνος, επικαλέστηκε την επαγγελματική του ιδιότητα ως αστυνομικός, και με περίσσεια απάθεια και παντελή έλλειψη σεβασμού, – να αναφέρω και την απουσία της μάσκας -, προς τον υπάλληλο του ανέφερε «βάλτε παρκαδόρο» με τον υπάλληλο να του λέει πως «και σε αυτόν το χώρο ισχύει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας» και ό,τι «σύμφωνα με τα λεγόμενα» του κυρίου «η τροχαία τι είναι δηλαδή, παρκαδόροι; Ή μήπως ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν ισχύει για όλους μας ανεξαιρέτως;».

Ντροπή και μόνο ντροπή…. Δεν είναι δυνατόν να επικαλούμαστε την επαγγελματική μας ιδιότητα απλά και μόνο για να δείξουμε ό,τι είμαστε κάποιοι. Αν όντως ο κύριος αυτός είναι αστυνομικός, πρώτος θα έπρεπε να σεβαστεί τη νομοθεσία και όχι να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ιδιότητα του. Ντροπή για αυτόν και ευχαριστώ τον υπάλληλο που προσπάθησε να βοηθήσει εμένα και άλλους σαν εμένα…

Ένας αγανακτισμένος πολίτης