- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο ΣΟΧ Φλώρινας συμμετείχε με 10 αθλητές και αθλήτριες στο 1ο Κύπελλο Ελλάδος Παίδων και Κορασίδων (pics)

Ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Γρεβενών διοργάνωσε με επιτυχία στις 22 και 23 Ιανουαρίου το 1ο Κύπελλο Ελλάδος Παίδων και Κορασίδων (U14 κ U16). Το Σάββατο έλαβε χώρα το αγώνισμα της Τεχνικής Κατάβασης (SL) και την Κυριακή το αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης (GS). Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας και συμμετείχαν περίπου 135 αθλητές από όλα τα σωματεία της Ελλάδας. Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με δέκα (10) αθλητές και αθλήτριες.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που χαρακτηρίστηκαν από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οδήγησαν στην διεξαγωγή του αγώνα της Τεχνικής Κατάβασης στην ίδια χάραξη για την μικρή και μεγάλη κατηγορία. Στην εκκίνηση επιλέχθηκε η κατηγορία των Π1Κ1 να ακολουθήσει τους μεγάλους με αποτέλεσμα να έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη διαδρομή με τα ανάλογα αποτελέσματα για τους περισσότερους μικρούς αθλητές.

Η ομάδα πέτυχε αξιόλογα αποτελέσματα, είχαμε για σλάλομ και γιγαντιαίο αντίστοιχα: Στην κατηγορία Π2- Κ2 (U16) Πετρίδου Δέσποινα (20,16), Πραπαβέση Δέσποινα (17,13) Σιάμκουρη Ευριδίκη (15, 17), Καράντζας Νικόλαος (DSQ, 13), Μούλελης Βασίλειος (7, DNF), Τόττης Δημήτριος (8, 12). Ενώ στην κατηγορία Π1-Κ1 (U14) συμμετείχαν οι αθλητές Παπαευαγγέλου Μιλτιάδης (DSQ, DNF), Σιάμκουρης Νικόλαος (DSQ, DSQ), Στεργίου Γιάννης (DNF, 27) και Σταμέλος Γιώργος (DSQ, 35) που πήραν το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος.

Οι περισσότεροι αθλητές πήραν πολύτιμους βαθμούς Κυπέλλου που θα τους βοηθήσουν στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα ο Δημήτρη Τόττης βρίσκεται στην 7η θέση της γενικής, ο Μούλελης Βασίλης στην 11η και Καράντζας Νικόλαος στην 19η, για τα κορίτσια αντίστοιχα η Πραπαβέση Δέσποινα κατέλαβε την 17η θέση στην γενική και η Σιάμκουρη Ευριδίκη την 21η.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται στους αθλητές, τους γονείς τους και τον προπονητή τους Γιαζιτζίδη Βαγγέλη θερμά συγχαρητήρια, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και στελέχη του ΣΟΧ Δούμτση Κυριάκο και Μούλελη Ηλία που υποστηρίζουν προσωπικά το προπονητικό πρόγραμμα της αγωνιστικής ομάδας και καλή συνέχεια στην προετοιμασία των αθλητών για την συνέχεια του Πρωταθλήματος. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων www.eoxa.gr

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος