- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σάρισες: Αγωνιστικός απολογισμός 2021

Το 2021 ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές για το άθλημά και το σύλλογό μας. Η επιδημία covid-19 και η καραντίνα επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τα αθλητικά τεκταινόμενα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στα διασυλλογικά της περιόδου 2020-2021 είχαμε την ακύρωση όλων των πρωταθλημάτων που παίρνουν μέρος οι ΣΑΡΙΣΕΣ (Α1 Γυναικών, Β΄ Εθνική Αντρών), ενώ στα ατομικά είχαμε τη διεξαγωγή τους ετεροχρονισμένα. Η νέα αγωνιστική περίοδος 2021-2022 ξεκίνησε το φθινόπωρο και όλες οι κατηγορίες διεξάγονται κανονικά.

Μέσα στο ζοφερό κλίμα που επικρατούσε στη χώρα μας φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσε η συμμετοχή της Γυναικείας Ομάδας στους Τελικούς του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στη Σερβία τον Μάιο. Ήταν αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή του συλλόγου στην ιστορία του και μία ανεπανάληπτη εμπειρία, που έδειξε, ότι ακόμα και στα δύσκολα οι Σάρισες Φλώρινας βρίσκουν το δρόμο για να προχωρούν μπροστά.

Παρόλο που η δράση μέσα στο έτος ήταν περιορισμένη, ο σύλλογός μας συμμετείχε δυναμικά σε όλες τις διοργανώσεις που έγιναν σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες:

Α. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

25-28/6/2021: Τελική Φάση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων

09-10/10/2021: 1η-2η αγωνιστική Α1 Γυναικών

17/10/2021: 1η-2η αγωνιστική Β΄ Εθνικής Αντρών Β. Ελλάδας.

Β. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ: 27-31/7/21, Βαραζντίν Κροατία: Συμμετείχαν η Χρυσή Φωτιάδου και η Δέσποινα Άμπα με τις εθνικές ομάδες των Νεανίδων και των Κορασίδων αντίστοιχα.

ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: Μάιος, Νόβισαντ Σερβία: Η γυναικεία ομάδα έδωσε δύο αγώνες και γνώρισε ισάριθμες ήττες. Έτσι έμεινε στη φάση των ομίλων.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΠΕΝ ΚΥΠΡΟΥ: 17-19/12/21, Λευκωσία Κύπρος: Συμμετείχαν με τις εθνικές ομάδες η Χρυσή Φωτιάδου, η Δέσποινα Άμπα και ο Κων/νος Σωτηρίου. Η Χρυσή Φωτιάδου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια, στο ομαδικό και στο απλό ατομικό Κ21. Η Δέσποινα Άμπα επίσης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη κατηγορία Κ15 και στο ομαδικό και στο απλό ατομικό. Ο Κων/νος Σωτηρίου αγωνιζόμενος στην κατηγορία Κ15 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό.

World Junior Circuit: 7-13/06/2021, Χάβιροφ Τσεχία: Συμμετείχαν η Χρυσή Φωτιάδου και η Δέσποινα Άμπα, χωρίς να σημειώσουν κάποια επιτυχία.

 

Γ. ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (5 μετάλλια)

Η ομάδα Νεανίδων των ΣΑΡΙΣΩΝ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ελλάδας 2019. Αγωνίστηκαν οι: Χρυσή Φωτιάδου, Δέσποινα Άμπα, Αλεξία Μάλο, Κοκκινίδου Βάια, Ελένη Παυλίδου.

Η ομάδα των Παμπαίδων των ΣΑΡΙΣΩΝ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ελλάδας 2021. Αγωνίστηκαν οι: Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, Μάριος Σερίδης, Βασίλης Χρυσοστομίδης και Βαγγέλης Χρυσοστομίδης.

Η ομάδα των Παγκορασίδων των ΣΑΡΙΣΩΝ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ελλάδας 2021. Αγωνίστηκαν οι: Γεωργία Σπανού, Ειρήνη Χρυσοστομίδου, Νεστορία Χρυσοστομίδου.

Η ομάδα των Κορασίδων των ΣΑΡΙΣΩΝ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ελλάδας 2021. Αγωνίστηκαν οι: Δέσποινα Άμπα, Αλεξία Μάλο, Γεωργία Σπανού και Ειρήνη Χρυσοστομίδου.

Η ομάδα των Παίδων των ΣΑΡΙΣΩΝ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ελλάδας 2021. Αγωνίστηκαν οι: Σωτήρης Μούσιας, Κων/νος Σωτηρίου, Κων/νος Φραγκάκης, Ζαχαρίας Ελσάμι.

Δ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (10 μετάλλια)

Χρυσή Φωτιάδου (4 χρυσά): 1η στο απλό Νέων Γυναικών, 1η στο διπλό Νέων Γυναικών, 1η στο απλό Νεανίδων, 1η στο διπλό Νεανίδων

Δέσποινα Άμπα (1 χρυσό, ένα αργυρό): 1η στο διπλό Νεανίδων, 2η στο διπλό Κορασίδων

Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής (2 αργυρά): 2ος στο απλό Παμπαίδων, 2ος στο διπλό Παμπαίδων

Αλεξία Μάλο (1 αργυρό): 2η στο διπλό Κορασίδων

Σωτήρης Μούσιας (1 χάλκινο): 3ος στο απλό Παίδων

Γεωργία Σπανού (1 χάλκινο): 3η στο απλό Παγκορασίδων

Ε. ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (3 μετάλλια)

Αλεξία Μάλο: 1 αργυρό

Κων/νος Σωτηρίου: 1 χάλκινο

Παρασκευή Σπανού: 1 χάλκινο

… και το 2022 συνεχίζουμε δυνατά με όραμα και πρόγραμμα…

Καλή Χρονιά!!!