- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σεισμός: Πως βρίσκει η επόμενη μέρα τη Φλώρινα (pics)

Υλικές ζημιές σε αρκετά πάντως κτήρια άφησαν πίσω τους ο σεισμός των 5,3R και οι δεκάδες μετασεισμοί που καταγράφηκαν το βράδυ της Κυριακής 9 Ιανουαρίου και το ξημέρωμα της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου στη Φλώρινα και συνεχίζονται μέχρι και τώρα.

Έκδηλη η ανησυχία και ο φόβος των κατοίκων που πέρασαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους, με δύσκολες καιρικές συνθήκες, και μόνο προς το ξημέρωμα επέστρεψαν εντός των οικιών. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους μετασεισμούς.

Από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών σε δημόσια κτήρια, κατοικίες και επιχειρήσεις από κλιμάκια μηχανικών, ενώ συνεχείς είναι οι συσκέψεις της Πολιτικής Προστασίας.

Το σημαντικό είναι πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή καταρρεύσεις κτηρίων. Μόνο δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Φλώρινας και αυτά για ψυχολογική υποστήριξη.

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών, μέχρι να γίνει πλήρης έλεγχος των κτισμάτων.

Για οποιαδήποτε αναφορά μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα:

Φωτ. Βασίλης Αλεμπάκης

Φωτ. Βαγγέλης Στρατίκης

 

Φωτ.: Χρήστος Πέδιας