- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συλλυπητήριο γράμμα

Εις μνήμην αιώνιο

Η οικογένεια των συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας, μέσα σε 15 μέρες με οδύνη αποχαιρέτησε δύο εκλεκτούς συναδέλφους για την Αιώνιο Ζωή.

Τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΤΟΥΛΗ

Ένα εκλεκτό συνάδελφο, πρόσχαρο, αγαπητό όχι μόνο στους συναδέλφους, αλλά και στον αγροτικό κόσμο. Συνάδελφο με ακεραιότητα χαρακτήρος, με συναδελφοσύνη και ανυπόκριτη αγάπη.

Κεραυνός εν αιθρία ο αιφνίδιος θάνατός του, που σκόρπισε μεγάλη λύπη στους συναδέλφους και όσους τον γνώρισαν. Κανένας δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τον αιφνίδιο θάνατό του, γιατί ο αείμνηστος ΚΩΣΤΑΚΗΣ μας ήταν αθλητικός τύπος, εγκρατής και με κορμοστασιά λαμπάδα. Όμως ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις!

Αγαπητέ Κωστάκη, ο συνάδελφός σου και φίλος ο «Σωτηράκης», όπως με αποκαλούσες ,καίτοι ήμουν κληρικός, δεν μπόρεσα να σε αποχαιρετήσω κατά την εξόδιο ακολουθία, γιατί την ίδια μέρα και ώρα προέπεμπα στην αιωνιότητα ενορίτισσά μου, που πολλά προσέφερε στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μου Αγίου Νικολάου.

Οι προσευχές μου, όμως, όχι μόνο εκείνη την ημέρα σε κατευόδωναν στο δρόμο που ξεκίνησες για την αιωνιότητα, αλλά και συνεχίζω στο Ιερό Θυσιαστήριο καθ’ εκάστη Κυριακή να σε μνημονεύω και να προσεύχομαι.

Ο Πανάγαθος Θεός να σε κατατάξει μεταξύ των δικαίων και στους οικείους σου να στείλει την εξ ύψους παρηγοριά.

Τον ΠΑΥΛΟ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Ένας έτερος εκλεκτός συνάδελφος, που τελευταίως διέμεινε στο Βόλο, εγκατέλειψε τον πρόσκαιρο αυτό κόσμο και οδεύει σήμερα προς την ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.

Ο Παύλος Βαφειάδης εξαίρετος συνάδελφος, εύχαρις, καλοσυνάτος, αγαπούσε την δουλειά που έκανε και ήταν πολύ αγαπητός στους αγρότες, που εξυπηρετούσε με προθυμία. Συνεργάσιμος με όλους τους συναδέλφους, επικοινωνιακός και άνθρωπος προσφοράς στην κοινωνία της Φλώρινας.

Το απέδειξε αυτό και όταν ανέλαβε Πρόεδρος στον ιστορικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», το έργο του πλουσιότατο, οι δραστηριότητες του ποικίλες για να κάνει τον Σύλλογο ξακουστό σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παύλο, σε αποχαιρετώ σήμερα με την προσευχή μου, ως εκλεκτό συνάδελφο αλλά ταυτόχρονα και ως Ενορίτη μου της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Φλωρίνης, αφού δεν έχω την δυνατότητα να παραστώ στην εξόδιο ακολουθία.

Καλό Παράδεισο, αγαπητέ συνάδελφε, και ο Πανάγαθος Θεός να σε κατατάξει μεταξύ των δικαίων και στα παιδιά σου να στείλει την εξ ύψους παρηγοριά.

Αιωνία σας η μνήμη, αγαπητοί και καλοί συνάδελφοι.

Φλώρινα 26/1/2022

Ο συνταξιούχος συνάδελφος της ΑΤΕ

 και προς Κύριον ευχέτης

π. Σωτήριος Παρδάλης

Εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Φλωρίνης