- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Αμυνταίου, Θεοχάρη Αντωνιάδη, ενόψει της εκλογής των μελών Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Συνδημότισσες και Συνδημότες μου,

όπως είναι γνωστό την 09/01/2022 είχε προγραμματιστεί Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου για την εκλογή των μελών Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Παρά τη σπουδαιότητα των λιγοστών, αλλά κατ’ αρχήν θεμελιωδών θεμάτων της συνεδρίασης, τη σοβαρότητα των υπό διαβούλευση αποφάσεων με δέσμευση διετίας, την εκλογή συμβούλων σε θέσεις εξ ορισμού κομβικές, τη βαρύτητα της τοποθέτησης όλων των συμβούλων για την ουσιαστική διαχείριση των θεμάτων του δήμου μας και τέλος τον σεβασμό απέναντι στη ψήφο των δημοτών, σημειώθηκε….. μη απαρτία!Συγκεκριμένα προσήλθαν 10 από τους 27 δημοτικούς συμβούλους! Ένα φαινόμενο που δεν παρατηρήθηκε σε κανέναν από τους δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ενδεχομένως σε πανελλήνιο επίπεδο) για τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις!

Το απαξιωτικό αυτό γεγονός, πέρα από τους χαρακτηρισμούς πού συγκεντρώνει ως περίεργο, χειραγωγούμενο, παράδοξο και προσβλητικό στις δημοκρατικές διαδικασίες, θα μείνει στην μνήμη μας και με ένα πρόσθετο δεδομένο :  απουσίαζαν από την παραπάνω συνεδρίαση ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των συμβούλων στους οποίους ανατέθηκαν προ ημερών καθήκοντα αντιδημαρχιών, επικεφαλής τμημάτων και θέσεων ευθύνης των οργάνων του Δήμου μας! Απουσίαζε ακόμα και ο προεδρεύων που μας προσκάλεσε!

Προεξοφλώντας την επανάληψη της μεθοδευμένης, κατά την άποψή μου,«τεχνητής» μη απαρτίας της  Επαναληπτικής  Ειδικής Συνεδρίασηςπού ορίστηκε για την16-01-2022 και με κίνδυνο της στέρησης του αναφαίρετου δικαιώματός, μου να διεκδικήσω τη θέση ευθύνης, θα ήθελα να… προλάβω να καταθέσω δημοσίως  την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου. Ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον τελευταίο χρόνο αλλά και γενικότερα ως ενεργό μέλος της μικρής μας κοινωνίας, πιστεύω αφενός ότι έχω προσθέσει το δικό μου λιθαράκι για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας και αφετέρου έχω αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες σε καίρια και βασικά θέματα της περιοχής μας.

Δε θα μετατρέψω την παρούσα τοποθέτηση σε κατάθεση βιογραφικού σημειώματος για την ενίσχυση της υποψηφιότητάς μου. Θα ήθελα μόνο να θέσω σε γνώση σας, ότι αν δεν επιτευχθεί απαρτία στη συνεδρίαση με τη δημοκρατική διαδικασία για την ανάδειξη μεταξύ των εκλεγμένων συμβούλων, θα εφαρμοστεί η νόμιμη (αλλά ηθική;) «επιβολή» αποφάσεων και διορισμού προσώπων στις παραπάνω καίριες θέσεις από την αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Πράγμα το οποίο θεωρώ ανήθικο γιατί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν τους δημότες και όχι να απουσιάζουν «σκόπιμα» με τυχόν ιδιοτελείς αποχρώσεις.

Ευελπιστώ να διαψευσθώ περί «τεχνητής»μη απαρτίας, και να επιλυθούν  δημοκρατικά και εντός των διοικητικών ορίων τα ζητήματα του δήμου μας, επικρατώντας τελικά  η λογική και η αγάπη για τον τόπο μας,

Θεοχάρης Αντωνιάδης

Δημοτικός Σύμβουλος