- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Βρε παιδιά, βρε παιδιά (εκεί στην ΕΡΤ)

-Το δελτίο ειδήσεων στις 6 το παρουσιάζει η κ. Σταυρούλα Χριστοφιλέα, παρακολουθώ με ανησυχία τις προσπάθειες που καταβάλει πολύ πυκνά κυρίως όταν συνομιλεί τηλεφωνικά ή σε παράθυρο να αρθρώνει «κραυγές» τύπου «Αααα…», Εεεε…», «Μμμμ…», οι γνωστές όταν βρισκόμαστε σε αμηχανία ή θέλουμε χρόνο να προσχωρήσουμε. Ακόμα περισσότερο η φωνή της έχει υπερβολικό μέταλλο με αποτέλεσμα να είναι εκκωφαντική διαπεραστική έως και ενοχλητική στα αυτιά των τηλεθεατών.

-Από την άλλη η κεντρική παρουσιάστρια στο δελτίο των 9 η κ. Αντριάνα Παρασκευοπούλου κάθε φορά που εμφανίζεται μας εμφανίζεται με διαφορετικό στυλ, ας της πει κάποιος εκεί στην ΕΡΤ ότι την προσέλαβαν να εκφωνεί της ειδήσεις και όχι να παριστάνει το αξεπέραστο μοναδικό φωτομοντέλο.

-Αν αφήσουμε τα δελτία και μπούμε στα σίριαλ θα δούμε το «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» να μετατρέπετε από κωμική σειρά σε αστυνομικό θρίλερ τύπου Αγκάθα  Κρίστι, με την διαφορά ότι το σενάριο είναι κακογραμμένο και φτηνό, Σικελία, μαφία, μαφιόζοι, τρούφες. Εμπαιγμός του Έλληνα αστυνομικού, του κληρικού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλα τόσα που δεν περιγράφονται.

-Για το «Σε ξένα χέρια» τι να γράψω, μια μάνα που χάνει το παιδί της και το βρίσκει με την ιδιότητα της νταντάς σε λίγους μήνες αλλά το ξεχνά δεν το αναγνωρίζει την στιγμή που ακόμα η μυρωδιά του μωρού της είναι πάνω στα ρούχα της. Για την άλλη μάνα που περνά αντικοινωνικά μηνύματα λατρεύοντας την μια κόρη και ταυτόχρονα ειρωνεύεται την άλλη επειδή δεν είναι πρότυπο εξυπνάδας, τι να γράψω, ακόμα και ή πένα στεγνώνει όταν θίγονται τέτοια κοινωνικά λεπτά ζητήματα οικογενειακής φύσεως.

– Βρε παιδιά, βρε παιδιά  εκεί στην ΕΡΤ προσέξτε λίγο σας πληρώνει ο ελληνικός λαός και αξιώνει μια επιφανειακή τουλάχιστον σοβαρότητα αφού δεν μπορείτε να δώσετε ουσιαστική.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος – Εκδότης