- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

11 «κόκκινα» και 189 «κίτρινα» κτίρια μέχρι στιγμής από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου – Συνεχίζονται οι έλεγχοι από κλιμάκια μηχανικών

Συνεχίζονται από κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) οι αυτοψίες – έλεγχοι κτιρίων της Π.Ε. Φλώρινας που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022.

Οι αυτοψίες αυτές εντάσσονται στον δευτεροβάθμιο έλεγχο και πραγματοποιούνται ακόμα και σε ορισμένους οικισμούς που δεν ελέγχθηκαν κατά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο.

Μέχρι και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 είχαν πραγματοποιηθεί 241 έλεγχοι κτιρίων στην πόλη της Φλώρινας καθώς και σε 36 Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών.

Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους προέκυψαν:

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου.

Οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) πραγματοποιούνται ώστε με σχετική απόφαση να οριοθετηθεί η περιοχή (οικισμοί) ως σεισμόπληκτη. Σύμφωνα με ενημέρωση μας, η υπογραφή της απόφασης αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη βδομάδα, ώστε να συμπεριλαμβάνονται και τα στοιχεία των ελέγχων της τρέχουσας εβδομάδας,