- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Πρεσπών

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για τα θερμά σας λόγια και να εκφράσω την λύπη μου για την αναστάτωση που ενδεχομένως προκάλεσε σε ορισμένους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Επιτρέψτε μου να αποκατασταθεί η οποιαδήποτε λάθος ανάγνωση. Το κείμενο, πέρα από τα ταξιδιωτικά αξιοθέατα, αναφέρεται στην ανάγκη συμφιλίωσης με τα δεινά του παρελθόντος, αλλά και στην ανάπτυξη που γεμίζει χαρά και ελπίδα τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της τόσο όμορφης περιοχής της πατρίδας μας. Σχετικά με το κομμάτι στο οποίο αναφερθήκατε, τα στοιχεία που παραθέτω είναι στηριγμένα στην επιτόπια έρευνα σε περισσότερα από ένα ταξίδια μου στην περιοχή, αυτά είναι άλλωστε που μου επιτρέπουν να μιλάω σήμερα για άνθιση, όπως και στην ιστορική καταγραφή και μακροχρόνια έρευνα έγκριτων δημοσιογράφων που έχουν εντρυφήσει στην περιοχή, μεταξύ αυτών και του εκλεκτού συναδέλφου κύριου Τζίμα. Η παράγραφος στις υποσημειώσεις αναφέρεται και περιορίζεται με σαφήνεια στα όσα συνδέουν το σήμερα με το παρελθόν, και δεν θίγει το γενικό προφίλ της τοπικής κοινωνίας ή την ελληνικότητα της περιοχής, τα οποία κι εσείς περιγράφετε με ακρίβεια στην επιστολή σας.

Με χαρά θα επισκεφτώ ξανά τις Πρέσπες, μια περιοχή της πατρίδας μας με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης ενός ήπιου τουριστικά μοντέλου.

Με εκτίμηση,

Νατάσσα Μπάτσιου

Δημοσιογράφος

Περιοδικό Ταξίδια / Greece Is

Καθημερινή