- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας σε απεργία και συλλαλητήριο

26 Φεβρουαρίου 2020 καταγράφεται το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. 2 χρόνια συμπληρώνονται. 2 χρόνια συνεχόμενου και αδιάκοπου αγώνα στην πρώτη γραμμή των υγειονομικών του δημόσιου συστήματος υγείας στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία. 2 χρόνια εξοντωτικών εφημεριών, απανωτών βαρδιών, χωρίς άδειες και ρεπό με παρέα μόνο την κούραση και το θάνατο. 2 χρόνια άοκνης προσπάθειας της προστασίας της υγείας και ζωής των ασθενών. 2 χρόνια κόντρα σε διοικήσεις νοσοκομείων και της 3ης ΥΠΕ και στο ψεύτικο αφήγημα της κυβέρνησης περί επιτυχιών στη διαχείριση της πανδημίας. Ο αριθμός των χιλιάδων νεκρών κατά την πανδημία μιλάει από μόνος του. Ξεπέρασε τους 25000.

Αγανακτούμε:

Το «ως εδώ, δεν πάει άλλο», που ακούγεται στους διαδρόμους των νοσοκομείων να ακουστεί ΔΥΝΑΤΑ στο δρόμο και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε Νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας. Στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ μόνο το προσωπικό ασφαλείας και οι εφημερεύοντες γιατροί!

Να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε:

Καλούμε:

  1. Σε συμμετοχή στην Πανυγειονομική απεργία στις 23 Φλεβάρη.
  2. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την προστασία του εισοδήματος και της υγείας το Σάββατο 26 Φλεβάρη 12 η ώρα στο Δημαρχείο της Κοζάνης σε κοινό συντονισμό με άλλα σωματεία και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας για να δυναμώσει ακόμη παραπάνω ο αγώνας μας.