- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με μέλη Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία

Με μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Φλώρινας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Π.Ε. Φλώρινας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην καθημερινότητα των ΑμΕΑ και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το πρώτο από αυτά ήταν η μείωση των δημοτικών τελών, θέμα για το οποίο ο κ. Δήμαρχος ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες και άμεσα θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο η σχετική πρόταση.

Ακολούθως, συζητήθηκε διεξοδικά η βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμΕΑ σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και η καθημερινή μετακίνησή τους μέσα στην πόλη.

Τελευταίο θέμα, με αφορμή και τον πρόσφατο σεισμό, ήταν η υποβοήθηση των ΑμΕΑ σε έκτακτες ανάγκες, κάτι για το οποίο θα προβλεφθούν επιπλέον ενέργειες στο σχετικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο κ. Γιαννάκης υπογράμμισε πως τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι πάντα στη σκέψη της δημοτικής αρχής και βασικός στόχος είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών και συνθηκών βελτίωσης της καθημερινότητας τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Φλώρινας κ. Βασίλης Παπαγιάννης, η  Αντιπρόεδρος κα Ελένη Ίνδου και το μέλος κ. Σάκης Τσιγκλόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Φλώρινας κα Αγνή Σιδηροπούλου, η Γραμματέας κα Ιορδάνα Σουμελίδου και το μέλος κ. Βασίλης Ιγνατίου.