- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σύσκεψη στον ΑΣΕΠ Αμυνταίου με θέμα τα προγράμματα προώθησης – προβολής των προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, κύριο Γεώργιο Κασαπίδη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου συνεδρίαση, με θέμα: «Τα προγράμματα προώθησης – προβολής των προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας». Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ο κύριος Χρήστος Γιαννακάκης, πρόεδρος ΕΘΕΑΣ, ο δήμαρχος Αμυνταίου, ο κύριος Άνθιμος Μπιτάκης, οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών διάφορων προϊόντων, απ όλη την Δυτική Μακεδονία.

Ο Περιφερειάρχης, κύριος Γεώργιος Κασαπίδης, πρότεινε τη συνεργασία όλων των συνεταιρισμών και όλων των ομάδων παραγωγών, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης. Στην τοποθέτηση του, ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα των προγραμμάτων αυτών, και τη δυνατότητα μικρών συνεταιρισμών να βγουν προς τα έξω, να κάνουν τα προϊόντα τους γνωστά και να αποκτήσουν εξωστρέφεια, ακόμη και προς όλη την υπόλοιπη χώρα. Ο κύριος Γιαννακάκης ανέπτυξε τα τεχνικά ζητήματα του προγράμματος και απάντησε στις απορίες που υπήρχαν.

Δόθηκε η ευκαιρία στην πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου, κυρία Διαμάντω Κρητικού, να υποβάλλει όλα τα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής Αμυνταίου, ενόψει και των κινητοποιήσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και δεσμεύτηκε για μια ακόμα φορά, ότι η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας θα είναι αρωγός και θα στηρίξει τις προσπάθειες των αγροτών, των κτηνοτρόφων, αλλά και των φορέων που τους εκπροσωπούν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΕΠΑ