- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Διάλεξη του εικαστικού Κωστή Σταφυλάκη στις συναντήσεις τέχνης του 3ικαστικού 3ργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας

Στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων του 3ικαστικού 3ργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, ο εικαστικός Κωστής Σταφυλάκης, θα παρουσιάσει το έργο του, την Τρίτη 29-03-2022, στις 11:00 σε ανοιχτό κάλεσμα για το κοινό.

Η παρουσίαση θα γίνει διαδικτυακά στην εικονική αίθουσα 3 του ΤΕΕΤ Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας ΠΔΜ και δια ζώσης στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος του κεντρικού κτηρίου. Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό στον σύνδεσμο https://zoom.us/my/uowm.eetf3, Meeting ID: 680-447-7017.

Ο Κωστής Σταφυλάκης παρουσιάζει και συζητάει τους σταθμούς του εικαστικού, θεωρητικού και επιμελητικού του έργου από το 2004 μέχρι σήμερα. Το έργο του Κωστή Σταφυλάκη παράγει μορφές μιμητικής επεξεργασίας της κοινωνικής πραγματικότητας που μπορούν να φιλοξενήσουν την αμφισημία, την απόκλιση, την ανησυχία. Η παρουσίαση εξετάζει την επιρροή εννοιών όπως «τακτικά μέσα» (tactical media), «υπονομευτική κατάφαση» (subversive affirmation), «υπερταύτιση» (overidentification) στην ευρύτερη δράση του Σταφυλάκη ενώ παράλληλα δείχνει πως ζητήματα της μεταδιαδικτυακής τέχνης, της κουλτούρας του διαδικτύου και της μηχανικής του παιχνιδιού επιδρούν στους σύγχρονους καλλιτεχνικούς, συγγραφικούς και επιμελητικούς του πειραματισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Κωστή Σταφυλάκη στο www.kostisstafylakis.com

Προτεινόμενο υλικό για ανάγνωση: Inke Arns & Sylvia Sasse, Subversive Affirmation: On Mimesis as a strategy of resistance, στο http://www.inkearns.de/wp-content/uploads/2011/01/2006_Arns-Sasse-EAM-final-book.pdf

fbt

Ο Κωστής Σταφυλάκης είναι εικαστικός καλλιτέχνης, θεωρητικός τέχνης, συγγραφέας και επιμελητής εκθέσεων με διδακτορικό στις πολιτικές επιστήμες.

Έχει διδάξει θεωρία και σύγχρονη τέχνη στην ΑΣΚΤ και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει συνεπιμεληθεί εκθέσεις όπως η 6η Μπιενάλε της Αθήνας ANTI-, η 4η Μπιενάλε της Αθήνας AGORA, η Weasel Dance στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας, η Twisting C(r)ash στο Batiment d’Art Contemporain της Γενεύης.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του ViZ Laboratory for Visual Culture και μέλος των KavecS, ενώ έχει εκθέσει σε διοργανώσεις όπως οι: Kultursymposium στη Βαϊμάρη (2019), Festival of Democracy στη Γενεύη (2017), Omonoia στην 5η και 6η Μπιενάλε της Αθήνας, 1st NSK Biennial of Folk Art, Hell as Pavillion στο Palais de Tokyo, Truth is Concrete στο Steirischer Herbst του Γκρατς, 3η Μπιενάλε της Αθήνας, Media Impact στην 4η Μπιενάλε της Μόσχας.