- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας: Άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ» (pics)

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου και ώρα 10.00, στις εγκαταστάσεις του πρώην Στρατοπέδου Τάγαρη επί της οδού Μοναστηρίου 118 στον Δήμο Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ». Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων λόγο κατάρρευσης δομικών στοιχείων κτηρίου συνεπεία ισχυρής σεισμικής δόνησης και την κατάσβεση πυρκαγιάς.

Η άσκηση διοργανώθηκε από την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας και πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Διοικητή ΔΙ.ΠΥ.Ν. Φλώρινας, Πύραρχου Κων/νου Μαυροματίδη, του Διοικητή Π.Υ. Φλώρινας, Αντιπύραρχου Ιωάννη Μιαούλη, του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας.

Στην άσκηση συμμετείχαν δώδεκα (12) πυροσβεστικοί υπάλληλοι και ένας (1) εθελοντής πυροσβέστης με τέσσερα (4) οχήματα, ένα (1) όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας με το πλήρωμα του, ένα (1) ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. με το πλήρωμά του και δύο (2) οχήματα με πέντε (5) εθελοντές διασώστες από την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας.

Ο Διοικητής ΔΙ.ΠΥ.Ν. Φλώρινας
Κων/νος Γ. Μαυροματίδης
ΠΥΡΑΡΧΟΣ Γ.Κ.