- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η παρουσίαση στη Φλώρινα του συλλογικού τόμου «Τα κοινά της Παιδείας» (videos, pics)

Ο συλλογικός τόμος με τον τίτλο «Τα κοινά της Παιδείας – Σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς» παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Emerald στη Φλώρινα, από τις εκδόσεις Θεμέλιο, παρουσία του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος είχε την επιμέλεια.

Τον τόμο προλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας και στη συγγραφή του συνέβαλλαν οι: Γιώργος Αθανασόπουλος, Ερρίκος Βεντούρας, Κώστας Γαβρόγλου, Ηλίας Γεωργαντάς, Σπύρος Γεωργάτος, Πανάγος Γεωργόπουλος, Ακρίτας Καϊδατζής, Παναγιώτης Κασσιανός, Αντώνης Κυπάρος, Σπύρος Κωνσταντάτος, Νίκη Μουντζούρογλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μπελαβίλας, Αντώνης Μπόγρης, Ανδρέας Νοταράς, Φώτης Παλαμιώτης, Γιώργος Πολίτης, Ελάτη Ποντικοπούλου – Βενιέρη και Μερόπη Τζούφη.

 Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια συλλογική απόπειρα κριτικής αποτίμησης του έργου που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγγραφείς του συμμετείχαν στις πολύπλευρες διεργασίες στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύουν το σκεπτικό των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν, τις δυσκολίες που συνάντησε η εφαρμογή τους, ενώ φωτίζονται ταυτόχρονα οι αδυναμίες και τα αδιέξοδα που όρισε η ευρύτερη πολιτική και κομματική κουλτούρα.

Κατά την παρουσίαση στη Φλώρινα μίλησαν η Ευγενία Γάκη, Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού σχολείου Φλώρινας, ενώ ο Φίλιππος Καλαμάρας – που ήταν και ο συντονιστής – ανέγνωσε την τοποθέτηση της φιλολόγου Άννας Πολατίδου και η Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών Πόπη Παπαδοπούλου ανέγνωσε την τοποθέτηση της ομότιμης Καθηγήτριας Παιδαγωγικών Αικατερίνης Δημητριάδου.

Χαιρέτησαν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Παρδάλης, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την τοποθέτηση του Κώστα Γαβρόγλου.