- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης απαντά σε δημοσίευμα δημοτικού συμβούλου για το σχέδιο αξιοποίησης των ακινήτων στην Κούλα

Δημοσιεύτηκε ένα κείμενο δημοτικού συμβούλου Πρεσπών στο οποίο λοιδορεί τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πρεσπών εστιάζοντας ιδίως στην συζήτηση και απόφαση για την υιοθέτηση του επιχειρησιακού σχεδίου αξιοποίησης της παλιάς πλαζ του ΕΟΤ στην Κούλα και του παρακείμενου κτιρίου του παλιού Ναυτικού Ομίλου την οποία καταψήφισε.

Το σχέδιο αξιοποίησης αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του πολιτικού μας προγράμματος, και, για να είμαστε ειλικρινείς, του προγράμματος όλων των συνδυασμών του Δήμου, μια και ουσιαστικά υπηρετεί την βούληση της κοινωνίας για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής που επλήγη σοβαρά από την 10ετή οικονομική κρίση της χώρας. Το σχέδιο αυτό διαμορφώθηκε μετά από διαβούλευση με τους φορείς της περιοχής και είναι προϊόν συναίνεσης. Περιλαμβάνει διάφορες σημαντικές χρήσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού των Πρεσπών και της ευρύτερης περιοχής: αποκατάσταση και ανάδειξη της πλαζ του ΕΟΤ (της μόνης πλαζ που κατασκευάστηκε σε γλυκά νερά), λειτουργία οργανωμένης κατασκήνωσης (camping, το μοναδικό σε όλη τη Δυτική Μακεδονία) , αγοράς τοπικών προϊόντων, υποδομών παρατήρησης άγριας ζωής, κλπ.
O κος Παπαδόπουλος έστειλε, στα πλαίσια της διαβούλευσης που έγινε τον Δεκέμβριο, γραπτώς ερωτήματα που απαντήθηκαν επίσης γραπτώς κάνοντας παντελώς ακατανόητο γιατί επανέρχεται τώρα με τα ..ίδια ερωτήματα. Πχ. ρωτά τον Δεκέμβριο αν έχει ορισθεί ο αιγιαλός στην περιοχή, του απαντά η δημοτική αρχή ότι έχει ορισθεί και σήμερα καταγγέλλει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι παιδική χαρά θέτοντας πάλι ..το ίδιο ερώτημα.
Ο κ. Παπαδόπουλος έχει αποδυθεί σε μια διετή ακατάσχετη διαδικαστικολογία στρεφόμενος εναντίον του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με την παράταξη του οποίου εκλέχτηκε για να ανεξαρτητοποιηθεί αμέσως μετά. Τα ίδια είχε κάνει και εναντίον μου στην προηγούμενη θητεία οπότε παραιτήθηκε και άρχισε να με κατηγορεί, συνεχίζει μάλιστα να αναφέρεται συνεχώς στην παραχώρηση του κτιρίου της Μοδέστειου σχολής στους Πισοδερίτες την οποία όμως ο ίδιος είχε ..υπερψηφίσει. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο, εμπλέκοντας ακόμα και την αντιπολίτευση.

Το ουσιωδέστερο πρόβλημα βέβαια δεν είναι η διαδικασία αλλά η πράξη της αρνητικής ψήφου του εν λόγω κυρίου για ένα σχέδιο ανάπτυξης που απαντά σε ομόθυμη επιθυμία των Πρεσπιωτών και που εξαρχής σχεδιάστηκε και προσαρμόστηκε για να αποτελέσει αντικείμενο συναίνεσης, ώστε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα ακίνητα αυτά για λογαριασμό της κοινωνίας μας. Οφείλει εξηγήσεις για την υπονόμευση του σχεδίου αυτού, όχι σε μας βέβαια, αλλά στους Πρεσπιώτες!