- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο ΣΟΧ Φλώρινας διοργάνωσε τον Διεθνή Αγώνα U14 & U16 και το 2ο Κύπελο Ελλάδας Παίδων Κορασίδων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου (pics)

Ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας και η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων διοργάνωσαν στις 26 και 27 Φεβρουαρίου τους αγώνες Αλπικού Σκι – 2ο Κύπελο Ελλάδος Παίδων Κορασίδων και Διεθνή Αγώνα FIS CHI AL. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου Φλώρινας. Αθλοθετήθηκαν δυο αγωνίσματα, Τεχνική Κατάβαση το Σάββατο και Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση την Κυριακή. Οι συμμετοχές των αθλητών πλησίασαν τις 200 με συμμετοχή είκοσι επτά σωματείων της χώρας και τεσσάρων χωρών.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις Χιονοδρομικών αγώνων στην χώρα τόσο από πλευράς αριθμού αθλητών, όσο και οργανωτικά. Μετά από πολλές δεκαετίες διοργανώσεων οι αγώνες Αλπικού Σκι της Βίγλας αποτελούν θεσμό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα αλλά και σημαντική Διεθνή Διοργάνωση. Παρά την διετή αποχή από διοργανώσεις, τα μέλη του Συλλόγου και οι εργαζόμενοι του Χιονοδρομικού Κέντρου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, για να φέρουν σε πέρας μια δύσκολη διοργάνωση, πετυχαίνοντας ένα άριστο αποτέλεσμα παρά τις γνωστές τεχνικές δυσκολίες του εξοπλισμού και την μειωμένη μεταφορική ικανότητα του αναβατήρα.

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το αγώνισμα της Τεχνικής Κατάβασης στην πίστα Αφροδίτη (Περιφερειακή). Δυστυχώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες την Κυριακή δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή του προγραμματισμένου αγωνίσματος της Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης. Ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με έντεκα αθλητές και αθλήτριες.

Στην προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα οι αθλητές του ΣΟΧ στάθηκαν άτυχοι, με πολλούς να βγαίνουν εκτός σλάλομ, αλλά και αξιόλογα αποτελέσματα για όσους πήραν τερματισμό. Αναλυτικά είχαμε για το σλάλομ (εθνική και διεθνής κατάταξη αντίστοιχα): Στην κατηγορία Π2-Κ2 (U16) Πετρίδου Δέσποινα (13,16), Πραπαβέση Δέσποινα (DNS) Σιάμκουρη Ευριδίκη (15, 18), Δούμτσης Άγγελος (14, 16), Καράντζας Νικόλαος (17, 19), Μούλελης Βασίλειος (DSQ), Τόττης Δημήτριος (DNF). Στην κατηγορία Π1-Κ1 (U14) συμμετείχαν οι αθλητές Παπαευαγγέλου Μιλτιάδης (DNF), Σιάμκουρης Νικόλαος (DSQ), Στεργίου Γιάννης (DNF) και Σταμέλος Γιώργος (31, 34).

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται στους αθλητές, τους γονείς τους και τον προπονητή τους Γιαζιτζίδη Βαγγέλη θερμά συγχαρητήρια, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και στελέχη του ΣΟΧ Δούμτση Κυριάκο και Μούλελη Ηλία που υποστηρίζουν προσωπικά το προπονητικό πρόγραμμα της αγωνιστικής ομάδας και καλή συνέχεια στην προετοιμασία των αθλητών για την συνέχεια του Πρωταθλήματος. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων www.eoxa.gr και της Διεθνούς Ομοσπονδίας www.fisski.com/alpine/results

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του συλλόγου και τους εργαζόμενους του Χιονοδρομικού Κέντρου, και όλους τους φορείς της πόλης που συμμετείχαν στην διοργάνωση, το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας, τον Δήμο και την Περιφέρεια Φλώρινας και ιδιαίτερα το Τεχνικό τμήμα που συνέβαλε τα μέγιστα στον εκχιονισμό στις ακραίες συνθήκες χιονοθύελλας, που αντιμετωπίστηκαν δραστικά την Κυριακή, ώστε η μετακίνηση όλων των ομάδων να γίνει με ασφάλεια.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Χ. Λάζαρος