- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φλώρινας στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε Κοινότητες της Φλώρινας

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ στηρίζει και συμμετέχει στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας 08-12 Μαρτίου,που διοργανώνει ο Ερυθρός Σταυρός, το Γραφείο Εθελοντισμού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, αλλά και με τις Κοινότητες Αμμοχωρίου, Κλεινών, Μελίτης, Περάσματος και Φλώρινας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τα μέλη, φίλους/ες και κάθε πολίτη της Φλώρινας να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους στο διάστημα 08-12 Μαρτίου, στα σημεία αιμοδοσίας που έχουν καθοριστεί, ως μια συμβολική πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Η αιμοδοσία αποτελεί πράξη αλτρουισμού και ευθύνης, καθώς το αίμα δεν είναι αγαθό που εμπορευματοποιείται, δεν πωλείται-δεν αγοράζεται, παρά μόνο προσφέρεται.

Οι ημέρες και οι χώροι διεξαγωγής των αιμοδοσιών είναι οι εξής:

Ώρες αιμοληψιών: Από τις 09:00 έως τις 13:00.

Για την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των αιμοδοσιών, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν, εάν το επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση https://forms.gle/wuMovyahJtYRFH3D9. Εάν αντιμετωπίζουν δυσκολία ως προς τη συμπλήρωσή της, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6970716108 ή ναπροσέλθουν απευθείας τη μέρα της αιμοδοσίας.

Οι Εθελοντές Αιμοδότες εξασφαλίζουν σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τους ίδιους και για τους οικείους τους, τόσο από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όσο και από τον Δήμο Φλώρινας.Η αιμοδοσία θα γίνει σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, με φροντίδα για την τήρηση όλων των μέτρων κατά της διάδοσης του covid-19. Όσοι έχουν νοσήσει,  μπορούν να δώσουν αίμα, ύστερα από ένα μήνα.

Στόχος είναι να συγκεντρωθεί όσο γίνεται περισσότερο αίμα, καθώς οι ελλείψεις του Νοσοκομείου της πόλης μας είναι τεράστιες.

Δίνουμε λίγο από το αίμα μας, δίνουμε λίγο από τον χρόνο μας, προσφέρουμε ΖΩΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ