- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Κίνημα Αλλαγής / ΠΑΣΟΚ για την Ημέρα της Γυναίκας

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε διαδραστική καμπάνια για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, με στόχο τη νομική αναγνώριση του όρου ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ και αλλαγή του νομικού πλαισίου. Διοργανώθηκε από το Κίνημα «Strong me» και η Φλώρινα ένωσε τη φωνή της με άλλες 32 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, για τις δολοφονημένες γυναίκες του 2021.

17 γυναίκες δολοφονημένες και πάνω από 5000 γυναίκες που απευθύνθηκαν στις αρχές, ζητώντας βοήθεια ως θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Είναι ξεκάθαρο πως η Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας σήμερα, δεν ενδείκνυται για να της χαρίσεις απλώς ένα λουλούδι. Όπως είναι ξεκάθαρο πως την ίδια στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι γυναίκες αμείβονται με ωρομίσθιο 14,1% λιγότερο από τους άνδρες κατά μέσο όρο. Αυτό ισοδυναμεί με μισθό σχεδόν δύο μηνών λιγότερο τον χρόνο. Τα μέτωπα στον αγώνα των γυναικών απέναντι στην πατριαρχεία, τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τον ίδιο το φεμινισμό, δεν έχουν τέλος. Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων, για ίσα δικαιώματα, για την ίδια τους τη ζωή.

Βρες τη φωνή σου, σπάσε τη σιωπή

Το όνομα της όμως, ας το πούμε όλοι μαζί: ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ

Για να πάψει η βία, η κακοποίηση, η αδικία, ο θάνατος.

#kinima_allagis #pasok #IWD2022#βρες_τη_φωνη_σου